U bent hier:

Bedrijfsbezoek Kon. Drukkerijen Em. de Jong en bezoek Van Abbemuseum: AFGELAST

Begeleide uitstap of rondleiding Kunst en kunsteducatie

Behalve als het om brouwerijen gaat vereist het soms een lange arm of een bevoorrechte relatie om een bedrijfsbezoek te programmeren, zoals dat aan de KON. DRUKKERIJEN EM.DE JONG in Baarle-Nassau.
NEOS mag er – zeer uitzonderlijk - op bezoek met 50 M/V om kennis te maken met een familiebedrijf, opgericht in 1906 in Baarle-Nassau (4e generatie inmiddels) en uitgegroeid tot de grootste offsetdrukkerij in de Benelux met 40 000 m2 bedrijfsruimte ter plekke. Samen met zusterbedrijven in Nederland, België en Duitsland is het een van de belangrijkste spelers op de Europese markt van huis-aan-huis reclamefolders. Op jaarbasis wordt meer dan 350 000 ton papier bedrukt met in totaal ca. 1000 medewerkers en innovatieve automatiseringsoplossingen als sterkste troef.
Voor evenwicht in het dagprogramma zorgt – na de lunch – ons bezoek aan het VAN ABBEMUSEUM in EINDHOVEN.
Is het Museum Voorlinden in Wassenaar het jongste voorbeeld (2016) in Nederland van een museum gesticht door een industrieel, er is in Eindhoven – en dat sedert 1936 – het Van Abbemuseum, een schenking van sigarenfabrikant Henri Van Abbe aan de stad. Het is niet alleen een prachtig voorbeeld van vooroorlogse baksteenarchitectuur (architect Kropholler), het behoort samen met het Kröller-Müller Museum en Voorlinden tot de top drie van Nederlandse musea, aan particulier initiatief te danken en met verzamelingen die die status waarmaken. Bij Van Abbe zijn dat schilderijen van o.m. Picasso, Chagall, Kandinsky, maar even goed installaties van Beuys en werk van Sol LeWitt.

Kijken mag, aankomen niet.
------------------------------------------------------------------------------------------
Praktisch:
Wanneer: donderdag 26 maart; verzamelen om 8 uur aan Carrefour, Turnhoutsebaan 132, Schilde; terug tegen 19 uur;
Inschrijving door betaling van €65,- (leden) of €70,- (niet-leden) vóór 12/3/2020 op rekening van NEOS:IBAN BE10 7330 5229 0104; inbegrepen: luxe-autocar, bedrijfsbezoek aan de Kon. Drukkerijen Em. De Jong, lunch, en geleid bezoek aan het Van Abbemuseum in Eindhoven; na 12 maart geen terugbetaling mogelijk.
Max. aantal deelnemers : 50; wie eerst komt eerst maalt; leden hebben voorrang;
Info: www.neosvzw.be/schilde of 03 658 24 38 (Walter Haentjens)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Parking Carrefour
Turnhoutsebaan 132
2970 Schilde

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 26 maart 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 70,00 €; Leden: 65,00 €
€ 70,0
Reservaties
Organisatie NEOS Schilde/'s-Gravenwezel