U bent hier:

Bastaard

Film Drama

Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer staat de zeventienjarige Daan noodgedwongen aan het hoofd van een verscheurd gezin. Omdat zijn vader wegvlucht in zijn werk, ontfermt Daan zich over zijn moeder. De rouw lijkt onoverwinnelijk tot de familie de dakloze tiener Radja ontmoet.
Twee jaar na de tragische dood van zijn oudere broer gaat de familie van de zeventienjarige Daan nog gebukt onder het verlies. Vader Filip vlucht weg in zijn werk, waardoor Daan zich noodgedwongen ontfermt over zijn moeder Nina. Wanneer zij de dakloze tiener Radja ontmoet, ziet ze een kans om de immense leegte in haar leven in te vullen en biedt ze Radja onderdak aan. Daan is minder enthousiast over Radja en wanneer hij merkt dat de nieuwkomer meer en meer macht krijgt over zijn moeder, bijt hij zich vast in Radja’s mysterieuze verleden.

Mathieu Mortelmans toonde met zijn kortfilms Complices en Les Naufragés reeds zijn voorliefde voor de duistere kant van de mens dankzij sterke personages die de grenzen van hun geweten aftasten en leven met de knagende twijfel of hun keuzes moreel wel de juiste zijn. Volledig in die lijn werd Bastaard een psychologische thriller met een schitterende debuut voor de jonge Bjarne Devolder, die helemaal overeind blijft naast klasbakken Koen De Bouw en Tine Reymer.

Regie: Mathieu Mortelmans / Cast: Koen De Bouw, Spencer Bogaert, Tine Reymer, Bjarne Devolder, e.a. / België, 2019 / Gesproken taal: Nederlands / 1:50

Info

Waar Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1
1853 Strombeek-Bever
Wanneer
Leeftijd 15+
Prijs
Abo extra: € 6,00; -21/dagstudent: € 6,00; 65+: € 6,00; Basisprijs: € 7,00
gratis
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Strombeek
Links
Trefwoorden jongerentip