U bent hier:

Basistraining mindfulness

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

Iets voor jou?
- Ervaar je vaak stress, spanning, onrust?
- Voelt je leven te vol aan, met allerlei dingen die je ‘moet’ doen?
- Verdwaal je soms in gedachten, zorgen, piekeren?
- Loop je jezelf voorbij en verlang je naar meer tijd voor jezelf?
Dan kan een mindfulness training iets voor jou zijn. Je leert er om te ont-moeten: om meer rust en ruimte toe te laten in je dag. Jezelf wat meer ademruimte te geven, waardoor je meer kan ontspannen. Dat brengt je meer focus, energie en creativiteit in de rest van je dag.

De mindfulness basistraining is een wetenschappelijk onderbouwd traject gebaseerd op een eeuwenoude boeddhistische traditie. Wereldwijd namen reeds talloze mensen deel aan deze training. Het helpt onder andere om:
- rust te vinden middenin de drukte
- te genieten van de kleine momenten
- weer in contact te komen met jezelf
- je grenzen te leren kennen en te respecteren
- het leven met meer zachtheid tegemoet te treden
- innerlijke ruimte en vrijheid te ervaren

Wat kan je verwachten?
Gedurende 8 weken komen we samen om mindfulness te beoefenen in een kleine groep (maximum 10 deelnemers). Naast inhoudelijke inzichten leer je via meditaties en praktische oefeningen om mindfulness toe te passen in je dagelijks leven. Je ontvangt een bijhorende syllabus en audiobestanden om thuis mee te oefenen.

Het is belangrijk om tussen de sessies door aan de slag te gaan met de oefeningen. Door in te schrijven, engageer je je ervoor om hier 30 tot 45 minuten per dag tijd voor vrij te maken. Mindfulness is een training van de geest en oefening baart kunst. Stap voor stap leer je mediteren, je geest tot rust brengen en contact maken met wat hier en nu aanwezig is.

Deelnemers getuigen:
“Ik luister beter naar mijn lichaam en naar mijn echte verlangens. Ik ben milder naar mezelf. Het is een traag proces maar wel blijvend. Geen prestatiedruk, niets moeten, gewoon zijn.” (Nele V., basistraining 2011)

“Ik ben me tijdens de dag meer bewust van mijn ademhaling, zeker op momenten van verveling of ergernis. Ik ben me er meer van bewust als mijn gedachten met me op de loop beginnen gaan.” (Basistraining CM, 2015)

“Ik vind Leni en haar manier van lesgeven simpelweg geweldig! Eye-opening, inspirerend, hoopvol, down-to-earth, helpful!” (Nele M., basistraining 2018)

“Ik stond er in het begin nogal sceptisch tegenover, maar deze vorming heeft mij toch wel overtuigd van het nut van mindfulness in ons soms hectische leven.” (Basistraining CM, 2015)

“Wat ik heel fijn vind, is dat Leni op een natuurlijke, spontane manier de rust kan creëren die heel essentieel is voor zulke sessies.” (Matthieu, themadag acceptatie, 2018)

Praktische info:
Wanneer: dinsdag 17/9, 24/9, 1/10, 8/10, 15/10, 22/10, 5/11 en 12/11, telkens van 19u30 tot 22u. Geen les tijdens de herfstvakantie.

Waar: Komyodo – Zenboeddhistisch Centrum Leuven, J.B. Van Monsstraat 101, 3000 Leuven

Prijs: 295 euro, inclusief syllabus en begeleide meditaties
Vroegboekkorting: 270 euro als je inschrijft voor 15 augustus

Inschrijven: via leni@ont-moeten.be. De plaatsen zijn beperkt (max. 10 deelnemers). Na aanmelding ontvang je een korte vragenlijst en de betalingsinfo.

Meer informatie vind je op www.ont-moeten.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Zenboeddhistisch centrum Leuven Komyodo
Jean-Baptiste van Monsstraat 101
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 17 september 2019
Reservaties
Organisatie Ont-moeten
Links
Trefwoorden mindfulness, meditatie, aandacht mindfulness meditatie rust, aandacht voor jezelf