U bent hier:

Baseball voor jong en oud

Sportactiviteit Bal en racketsport

Wij zijn een baseball club en bij ons kunnen kinderen jongens en meisjes vanaf 5 jaar terecht om baseball te leren spelen. Ook hebben wij twee recreantenploegen die op regelmatig basis trainen en tornooien spelen voor het plezier.
Royal Greys Base- en Softball Club werd opgericht op 1 juli 1947 onder de naam Luchtbal Base- en Softball Club en ontwikkelde zich snel tot één van de meest succesrijke verenigingen uit de Belgische competitie.

In 1997 werd het 50-jarig bestaan van onze vereniging gevierd en sindsdien mag het predicaat ‘Koninklijk’ toegevoegd worden. In combinatie met de verhuis naar een andere wijk werd, met onze roepnaam ‘Greys’ als basis, de clubnaam veranderd in ‘Royal Greys Base- en Softball Club’.

De club heeft een dynamisch bestuur dat voor de dagelijkse werking en uitbouw van de vereniging kan rekenen op een aantal enthousiaste vrijwilligers onder zijn ongeveer 200 spelende en steunende leden.

Alhoewel Royal Greys sterk de recreatieve sport ondersteunt is het een prestatiegerichte sportvereniging met teams die op een zo hoog mogelijk niveau spelen. In totaal zijn gemiddeld 7 teams in actie gedurende een weekend. Royal Greys is officieel erkend als topsportclub en tot op heden heeft de club nog steeds de meeste landstitels baseball (23) op haar naam staan. De dames werden tienmaal landskampioen. Zowel het eerste baseball team, als de 1ste ploeg
bij de dames behoren dan ook sinds jaren tot de top van hun sport.
De grote trots van Royal Greys is echter haar jeugd.Regelmatig worden jeugdspelers geselecteerd voor de nationale ploegen van hun reeks. Voor Royal Greys is het opleiden van de jeugd dan ook een belangrijke pijler om de doorstroming naar de top te blijven verzekeren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar alkstraat 56 2170 Merksem
alkstraat 56
2170 Merksem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag van18:00tot20:00
  • Dinsdag van18:00tot22:00
  • Woensdag van17:30tot20:00
  • Donderdag van18:00tot22:00
  • Vrijdag van18:00tot20:00
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Royal Greys BSC
Links
Trefwoorden maand van de sportclub, UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten, mvds, ook voor kinderen, sport
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Baseball voor jong en oud op UiTmetVlieg.be