U bent hier:

Bas Birker - Je Moeder (uitverkocht!)

Theatervoorstelling Humor comedy

Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen. Hij maakte meteen vrienden in de Vlaamse comedyscene en leerde hier de vrouw van zijn leven kennen. Het voelde als thuiskomen.
Alles doet Bas om in te burgeren: creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om alcoholcontroles te
omzeilen en kamperen voor de school om zijn dochtertje in te schrijven. Zij is als product van een Vlaamse moeder en Nederlandse vader op een bizarre manier tweetalig. Als papa een 'tas' vraagt, krijgt hij een sacoche; als mama een 'tas' vraagt, krijg ze een koffiekopje.
Bas zijn leven als Vlaming loopt vlot. En toch weet hij: ik zal altijd ‘Hollander’ blijven. Dat gaat een papiertje niet veranderen. Ook al voel ik me meer Vlaming dan Nederlander. Ik ben trouwens geen ‘Hollander’, maar ‘Brabander’. Groot verschil!

Desondanks blijft hij een buitenstaander die ons, gekke Vlamingen, observeert. Want wij leven met taboes en vragen ons de hele tijd af: “Wat zullen de mensen denken?”. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog. In ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan. En laat dàt nu net zijn waar Bas in uitblinkt: gewoon zijn gedacht zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. En botsen zal het in ‘Je Moeder’!

Hij botst met zijn vrouw, die van de ene dag op de andere moeder is geworden. Maar waar is zijn vrouw gebleven? Hij botst met zijn maten, tegen wie je niets slecht mag zeggen van hun sportidolen, ook al zijn die overbetaald en betrapt op doping. Hij botst met de ambtenaar die niet weet hoe het internet anno 2018 werkt. En hij botst ongetwijfeld ook met zijn publiek.

Uit de pers:
"JE MOEDER is grappig, scherp en slim" (Focus Knack ****)
"Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-up comedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg." (De Standaard ****)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Jacques Morrensplein 2
2820 Bonheiden

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 31 januari 2019
Prijs
Basistarief: 15,00 €; Vriendenprijs: 13,00 €
€ 15,0
Reservaties
  • Bel naar 015 50 28 70
Organisatie Gemeenschapscentrum 't Blikveld
Contact blikveld@bonheiden.be
Trefwoorden Podium