U bent hier:

Ballet Kinderen 2A - 2de semester 18-19

+1 punt 7 jaar

De oefeningen vanuit de preballetlessen worden hier verder uitgebreid in doelgerichte oefeningen. Er wordt eveneens aandacht besteed aan creativiteit, expressie, coördinatie en ritme, maar dan wel met een bepaald danspatroon. Er wordt meer aandacht geschonken aan de klassieke danstechniek en een correcte houding van het lichaam. De basisoefeningen worden eerst aangeleerd aan de barre zodat er veel gewerkt kan worden aan de techniek. Wanneer de leerlingen de oefeningen aan de barre goed onder de knie hebben, worden ze verder geoefend in het midden van de zaal met een groter accent op het evenwicht en de expressie. Uiteindelijk worden de aangeleerde pasjes en bewegingen gevarieerd in kleine combinaties en zo tot een volledige dans (een ballet choreografie) verwerkt. Naargelang de leeftijd en de ontwikkeling van het lichaam, neemt de moeilijkheidsgraad van de lessen toe. Vanaf graad 1 wordt er ook kennis gemaakt met karakterdans of volksdans (voornamelijk Poolse en Hongaarse dans met o.a. Mazurka, Polka, …) zodat er kan geproefd worden van de verschillende dansstijlen en ritmes. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een klein hakje en lange wijde rokken (enthousiasme gegarandeerd :-). Naast een aantal vrije oefeningen worden de oefeningen van RAD (Royal Academy of Dance) en ISTD (Imperial Society of Teachers of Dance) aangeleerd. We werken dus volgens een jaarplan waar elk jaar op verder gebouwd wordt. Deze balletles voor kinderen kan gecombineerd worden met een extra les jazz voor kinderen of hiphop voor kinderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Dansschool La Mariposa vzw
Kortrijksepoortstraat 228
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 14 februari 2019 tot 6 juni 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 110,00 €

€ 110,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 22,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Dansschool La Mariposa
Trefwoorden ballet, balletles, dansles, Balletschool, la mariposa, dansschool, Gent
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Ballet Kinderen 2A - 2de semester 18-19 op UiTmetVlieg.be

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS