U bent hier:

Back to the Sixties met Rudolf Hecke! Seks! Drugs! Rock-'n-roll! Revolutie!

Lezing of congres Geschiedenis

The times, they are a-changin.' Een halve eeuw geleden hing de oerkreet overal, je hoorde het op pleinen, aan universiteiten, in fabrieken en keukens.
'Mei ‘68’ - 'Woodstock'. 1968 was een kernjaar in wat men de culturele (r)evolutie is gaan noemen.

De sixties spreken ook nu nog altijd tot de verbeelding. De magie van die unieke periode openbaart zich in het boek De Sixties van Rudolf Hecke, een biografie van die opwindende periode en het verhaal van een generatie die de oude wereld failliet verklaarde, de verbeelding aan de macht hielp en aan het experimenteren sloeg.

Rudolfs lezing over Serge Gainsbourg mag na ruim 200 voorstellingen een klassieker in het circuit en daarbuiten genoemd worden. Zijn passage in onze bib (2014) was in elk geval een voltreffer!

Gedreven sleurt hij de toehoorder in de wereld van zijn onderwerp. Rudolfs passie steekt aan. Het is niet anders met zijn nieuwe lezing over 'De Sixties'.

Rudolf Hecke maakt brandhout van karikaturen en licht sluiers op waaronder zich wondere anekdotes bevinden. Laat je door hem meeslepen en verplaats je in een far-out magische periode. Deze trip down memory lane wordt kortom beklijvend, hilarisch en gekruid met (live) muziek.

Op woensdagavond 10 oktober is Rudolf Hecke voor de tweede keer te gast in de bibliotheek van Maaseik. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Meld je aan via bibliotheek@maaseik.be, 089 564 074 of aan de balie.

Een organisatie van de bib i.s.m. VTBKultuur Maaseik.

Voor deze auteurslezing ontvangt de bibliotheek een subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijke Bibliotheek
Bleumerstraat 68
3680 Maaseik

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 10 oktober 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Bibliotheek Maaseik
Contact bibliotheek@maaseik.be