U bent hier:

Bach studies

Dansvoorstelling Ballet en klassieke dans

online performance:
https://youtu.be/xgmsalgyZ3U
Opera Ballet Vlaanderen haalt met de Franse choreograaf Benjamin Millepied een van de meest gerenommeerde hedendaagse balletchoreografen naar België. Hij creëert voor het eerst een avondvullend balletwerk. Dat werk kreeg (en behield uiteindelijk) de werktitel ‘Bach Studies’, en exploreert het muzikale universum van Johann Sebastian Bach. Geïnspireerd door Bachs complexe ritmes, vaak met roots in barokke dansritmes, stelt Millepied zichzelf als uitdaging om Bachs compositietechnieken te vertalen naar een fysieke realiteit. De beweging wordt geïnspireerd door Millepieds eigen emotionele reactie op de muziek.

Met dank aan choreograaf Benjamin Millepied, kostuumdesigners Alessandro Sartori & Ermenegildo Zegna Couture, United Visual Artists voor licht en scenografie en Beeldstorm voor videografie en montage.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Opera Ballet Vlaanderen
Trefwoorden dans, voorstelling, bach, Opera ballet Vlaanderen, online, aanbod secundair, dko, Dansopleiding