U bent hier:

B-Classic verenigt!

Het Quatuor Danel zien we deze zaterdagavond niet voor eerst tijdens deze editie van B-Classic aan het werk, maar voor het eerst morgen ze wel vol in de spotlights, ook al staat er telkens een andere solist vooraan. Vier stuks in totaal. Alstublieft!
Vier keer het Quatuor Danel met vier zeer uiteenlopende solisten, en vier totaal verschillende klassieke werken uit de vier windrichtingen. Vier (4!) muzikale ontmoetingen die nooit eerder plaatsvonden.

Lorenzo Gatto bijt de spits af en dompelt zich onder in de Weense school met het Rondo voor vioolsolo en kwartet van Franz Schubert. Philippe Thuriot zoekt het in Zuid-Amerika met een werk voor accordeon en kwartet van Astor Piazzolla, Ekaterina Levental gaat naar Rusland met ‘Kaddish’ van Alexander Raskatov, en Frank Peters naar la bella Italia met een pianokwintet van Ottorino Respighi.

En wedden dat Marc Erkens – eveneens van de partij – daar vooraf, gezeten aan de piano, telkens een bevlogen inleiding bij zal geven?

PROGRAMMA
Franz Schubert rondo voor viool en strijkkwartet D438

Alexander Raskatov 'Kaddish' voor mezzosopraan en strijkkwartet

Ottorino Respighi pianokwintet

Astor Piazzolla 'Adios Nonino' & 'Libertango' voor accordeon en strijkkwartet

UITVOERDERS
Quatuor Danel | Lorenzo Gatto viool | Ekaterina Levental mezzosopraan | Philippe Thuriot accordeon | Frank Peters piano | Marc Erkens inleiding

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Gallo-Romeins Museum
Kielenstraat 15
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 april 2018
Prijs
Basistarief: 22,50 €
€ 22,5
Organisatie B-Classic festival van Vlaanderen
Links