U bent hier:

B-Classic verbluft!

We sluiten het B-Classic festival in stijl af bij de bron met het Chausson concerto voor viool, kwartet en piano in de basiliek van Tongeren. Een namiddagconcert, met daarna de mogelijkheid tot uitgebreid nakaarten bij een traditionele High Tea.
Hoofdrolspelers op deze slotnamiddag zijn violist Lorenzo Gatto, pianist Frank Peters (foto), het Quatuor Danel en u. Want u kwam, kwam, wie u ook was, en zag dat het de afgelopen tien dagen in Genk en Tongeren goed was geweest, dus waarom zou u voor deze laatste dag verstek geven?

Gatto, Peters en het Quatuor Danel spelen een typisch, eind negentiende eeuws salonconcert. Uniek in zijn genre, een monumentaal standaardwerk. Romantiek ten voeten uit. En als u ons niet gelooft dan misschien Marc Erkens wel, die het gebeuren wederom vanachter de piano op onvolprezen wijze zal inleiden.

Na het concert vindt er voor de basiliek een High Tea plaats zoals dat in het Parijs uit die tijd gebruikelijk was, geconcipieerd én geprepareerd door Johan Haiverlain van Bistro Bis. Jawel, we’re gonna party like it’s 1894.

En aan wie kwam, kwam, wie u ook was, we gaan het u nu al zeggen: u was een fijn publiek!

PROGRAMMA
Ernest Chausson concert voor viool, piano en strijkkwartet opus 21

UITVOERDERS
Lorenzo Gatto viool | Frank Peters piano | Quatuor Danel | Marc Erkens inleiding

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar OLV Basiliek Tongeren
Markt
3700 Tongeren

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 april 2018
Prijs
Basistarief: 22,50 €
€ 22,5
Organisatie B-Classic festival van Vlaanderen
Links