U bent hier:

B-Classic fietst!

Kuurne-Brussel-Kuurne, De Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem. Vlaamse voorjaarsklassiekers waaraan sinds enkele jaren een naam mag worden toegevoegd: De Ronde van B-Classic. Dit jaar doet onze fietstocht vier Genkse wijken aan, met onderweg een hoop vertier, en bij elke stop muzikaal plezier.
Het startschot wordt gegeven aan C-Mine, waar Ekaterina Levental de deelnemers motiverend zal toezingen, waarna we vier Genkse wijken – Waterschei, Winterslag, Sledderlo en Zwartberg – muzikaal en sportief met elkaar verbinden.

Om de sfeer er goed in te brengen, rijdt Marockin’ Brass in een open wagen een eindje mee. In Sledderlo wachten Soefi-muzikanten, in Waterschei is er een gitaarcirkel met lokale muzikanten en in het midden pianist Maarten Lingier, in Winterslag tonen jongeren hun voetbalkunsten street-style, op de tonen van een klassieke muzikant. En in Zwartberg houden we halt onder de welbekende ‘Brug van Zwartberg’, waar acht rappers en één klassieke muzikant een universum creëren dat past bij de setting: tonnen met vuur, graffiti tegen de muur, the works.

Op de verschillende stopplaatsen zullen ook de ringtones van Anti.Anti, gemaakt met muziek en geluiden uit de Genkse cités, uit de speakers knallen. Voor de inwendige mens zijn er telkens aangepaste hapjes, gemaakt door de lokale mama’s.

Het laatste woord is aan Gökhan Girginol, die de brug sloeg tussen de klassieke muziek van B-Classic en de geluiden van de jongeren uit de wijken: ‘We verbinden de vier windrichtigen. En in het centrum heb je C-Mine. C-Mine is de cosmos, het centrum van Genk. Zoals klassieke muziek het centrum is van B-Classic’.

UITVOERDERS
Ekaterina Levental mezzosopraan | Karaaslan Risalet soefimuzikant | Sahan Ikbal soefimuzikant
Topdemir Fatih soefimuzikant | Ünal Alican soefimuzikant | Maarten Lingier piano
Daniele Daino gitaar | B-Classic jamcollectief | Marockin' Brass | Genkse rappers
Wim Segers vibrafoon | Gökhan Girginol rapper

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 22 april 2018
Prijs
Basistarief: 22,50 €
€ 22,5
Organisatie B-Classic festival van Vlaanderen
Links