U bent hier:

B-Classic festival

Festival Klassieke muziek

Vorig jaar sloeg B-Classic voor het eerst de vleugels uit om voet te zetten buiten Tongeren, de bakermat van de klassieke muziek en de geboorteplaats van het festival. Zes dagen lang sloegen we onze tenten op in Genk, waar we de lokale bevolking aan het woord lieten en in een klassieke context aan de slag gingen met de multiculturele invloeden aldaar aanwezig. Een daverend succes dat schreeuwde om een vervolg.
Ook dit jaar beginnen met zes dagen Genk, waarna we terug naar huis gaan voor vijf even spectaculaire dagen in Tongeren. En B-Classic zou B-Classic niet zijn als we de grenzen die vorig jaar werden verlegd, dit jaar niet nog net dat tikje verder zouden leggen. Waar we vorig jaar voor gek werden verklaard toen we klassieke muziek aan rap en hiphop koppelden, pakken we in 2019 uit met een heuse rapopera (dat leest u goed, tenzij u uiteraard uw bril kwijt bent). Verder zijn er uiteraard de klassieke doch vaak onorthodoxe ontmoetingen tussen muzikanten die elkaar slechts kennen van horen zeggen, het concert voor het goede doel, de verrassende grote namen, een heuse wereldprimeur, en de vreemde eenden waarmee het alle kanten op kan. Dat alles – indien mogelijk – volgens ons intussen gerenommeerde pressure cooking-principe.

​In 2019 slaan we ook onze vleugels weer wat verder uit, met op 25 mei Schoppenvrouw, een voorstelling in en in samenwerking met het Modemuseum Hasselt, waar Ekaterina Levental het verhaal vertelt van vijf iconische vrouwen uit de recente wereldgeschiedenis. Op zondag 23 juni is er een zonsopgangconcert in Borgloon, en als kers op de taart een gloednieuw strijkkwartetfestival in Sint-Truiden.

Maar beginnen doen we with a bang.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar C-Mine cultuurcentrum, Thor Central, bibliotheek Genk
Genk
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 25 april 2019 tot 30 april 2019
Organisatie B-Classic festival van Vlaanderen
Contact info@b-classic.be
Links