U bent hier:

B-Classic barst los!

Nooit eerder zal B-Classic zo spectaculair en eclectisch uit de startblokken zijn geschoten als dit jaar. Vivalvi, Richard Strauss, Satie en Bach, bien étonnés de se trouver ensemble met hiphop, elektrische gitaren, soefimuziek en spektakel zonder naam. Van georkestreerde, strikt omlijnde en in bladmuziek gegoten klanken naar vrije improvisatie en weer terug.
En onderweg komt ook u aan bod, als publiek, maar deelnemen mag evenzeer. Dus: breng mee die neusfluit, didgeridoo of theremin, en blaas er het stof vanaf.
We starten met topviolist Lorenzo Gatto in een partita van Bach. Klassieker wordt het niet. Johann Sebastian, de man die met wiskunde kon ontroeren. Rhonny Ventat, Maarten Lingier, en Wim Segers kunnen het ook, improviserend op respectievelijk saxofoon, piano en vibrafoon. Van daar naar ‘Morgen’ van Richard Strauss, gevolgd door ceremoniële soefimuziek, en Ekaterina Levental, die zich vastbijt in een fragment uit ‘De Weg’, en al pratend, zingend, begeesterend en met de harp binnen handbereik een verhaal vertelt over vluchten en hopen op geluk.

Het volledige programma van de openingsavond schetsen zou ons veel te ver leiden, maar noteer dat Gökhan Girginol een Rumi-gedicht komt voordragen én een freejam afsluit met een speciaal voor het festival geschreven themalied.

Het einde is pas in zicht als er gedanst is geweest (Soefi en vrije stijl), iedereen samen terug op het podium heeft gestaan en Marockin’ Brass de after-party op gang heeft getrokken. Die after-party zelf wordt opgeluisterd door Bert Anthonissen en Kristof Huskens: The Ant & Mr. Brass, vakkundig voorafgegaan door Villa Basta-talent Maxime Minta, aka DJ Polyte. En wat er dan nog allemaal kan gebeuren, blijft tussen ons. Beloofd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 april 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie B-Classic festival van Vlaanderen
Links