U bent hier:

Axelle Red // Electro Acoustic Tour

+1 punt

Na ‘Rouge Ardent’ en het akoestische album ‘Acoustic’, stelde Axelle Red vorig jaar haar meest recente album ‘Exil’ voor. Ze trok er voor naar Memphis, Nashville en Los Angeles. In die laatste stad vond ze een nieuwe adem. Ze werkte er samen met Dave Stewart en met producers die sinds een decennium de charts domineren.
Met twee van die grote namen deelt ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact vijfentwintig jaar geleden mee aan één van haar grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker ‘Sensualité’. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits voor onder andere Whitney Houston en Tina Turner, had ze al eerder teruggezien bij ‘Rouge Ardent’.

Haar eerste nieuwe single ‘D’autres Que Nous (14 Bd Saint-Michel)’, die ze samen met de Franse zanger Ycare opnam, werd alvast in Frankrijk lovend onthaald. Dit najaar toert ze opnieuw samen met haar fantastische muzikanten Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint. Een onverwachte combinatie van de elektronische invloeden uit het album ‘Exil’ en akoestische instrumenten.

Over Axelle Red:

Axelles tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld liggen aan de basis van al haar activiteiten. Ze verkocht vijf miljoen albums, schreef vele songs die een soundtrack voor het leven vormen zoals ‘Parce que c’est toi’, ‘Rester Femme’, ‘Ma Prière’ en ‘Rouge Ardent’, zong samen met Youssou N’Dour voor de opening van de Wereldbeker Voetbal, had één van de grootste Franse hits aller tijden in duet met de Franse iconische artiest Renaud, reisde gedurende twintig jaar naar door oorlogsgeweld en armoede geteisterde gebieden als Ambassadrice voor Unicef, is Ambassadrice voor Handicap International, kreeg in Frankrijk de hoogste artistieke onderscheiding als Chevalier des Arts et des Lettres en kreeg een Eredoctoraat van Universiteit Hasselt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 26 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 36,00 €

€ 36,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
Links
Trefwoorden vivavlaanderen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS