U bent hier:

Aware Ness: ervaringsgroep voor volwassenen met ADHD of partners van

Cursus of workshop Persoon en relaties

Een problematiek van remmen en focussen vraagt soms om stil te staan. Met awarenessoefeningen uit de Gestalttherapie word je je gewaar van hoe je contact is met anderen. Binnen de veiligheid van een kleine groep met wederzijds respect en de mix van mensen met ADHD en partners van mensen met ADHD. De trainer, Ilja Van Peel, heeft zelf ADHD is Gestalttherapeut van opleiding.
Ervaringsgroep voor volwassenen met (vermoeden van) ADHD of partners van ADHD'ers: Aware Ness
(Ook andere geïnteresseerden kunnen deelnemen aan deze groep maar wie rechtstreeks op ADHD betrokken is, krijgt voorrang bij de inschrijvingen)

De snelste manier om vooruit te gaan is stilstaan. In deze ervaringsgroep leer je je nog meer gewaarworden van wat in het contact met anderen gebeurt. Wie of wat raakt je? Van waar komt dat? Hoe reageer ik op gedachten en gevoelens van anderen? Wat is bij mij verborgen gemis of verlangen? Hoe breng ik mijn eigen verdriet, woede, vreugde en angst naar buiten?

De ervaringsgroep volgt de principes van awareness in de Gestalttherapie. 'Awareness is het hart van de Gestalt' (R. Malfait). Het is je totale situatie niet alleen begrijpen met je hoofd maar met je hele lichaam en al je zintuigen. Al is het een praatgroep, soms helpt een eenvoudige oefening (bv. via een muziekfragment beluisteren). Voor ADHD'ers is stilstaan en focussen vaak moeilijk. In het bijzonder voor hen kan het ervaren in groep, verrijkend zijn. Lees ook dit artikel over Gestalt en ADHD.

Een groep moet veilig genoeg zijn. Iedereen brengt in wat hij of zij wil. Respect en luisterbereidheid zijn vereist. Voorkennis of ervaring met therapie is niet vereist. Je wordt nooit tot iets verplicht.

Heb je nog bijkomende vragen? Stel ze gerust per e-mail.

Inschrijven via de website (www.lochness.be) vóór 25 april 2012!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar AUM-Ruimte
Kon. Begaultlaan 15
3012 Wilsele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 mei 2012 tot 26 juni 2012
Leeftijd 18+
Links