U bent hier:

Avondlezing 'Welzijn en Autisme' door Peter Vermeulen

Deze avondlezing ten voordele van de werking van Het Hoefspoor zoomt in op het thema ‘Welzijn en Autisme’ en richt zich tot personen met ASS, ouders van personen met ASS of professionals.
Autisme is zowat de meest bestudeerde aandoening ter wereld. Het is dan ook verrassend om vast te stellen dat er tot op heden zo weinig onderzoek is gebeurd naar het welbevinden van mensen met autisme. En het is des te meer verrassend, omdat er geen enkele reden is om aan te nemen dat mensen met autisme niet hetzelfde nastreven als elke andere mens: geluk. Tijdens de lezing overlopen we wat we weten over autisme en welzijn en stellen we vooral een aantal strategieën voor om het welzijn te vergroten van mensen met autisme. Daarbij hebben we oog voor een aantal zaken die het welzijn van mensen met autisme kunnen vergroten, maar waar weinig mensen aan denken, zoals beweging, routines en voorspelbaarheid, dieren, vrijwilligerswerk enz.

Peter Vermeulen is een internationale autoriteit op het gebied van autisme. Hij werkt als autismedeskundige bij het expertisecentrum Autisme Centraal in Gent en geeft vorming en advies aan ouders, organisaties en personen met autisme. Hij is auteur van verschillende boeken zoals Brein bedriegt (2013), Autisme als contextblindheid (2009), Mijn kind heeft autisme (2006) en Autisme is niet blauw smurfen wel (2017).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Passchoeve
Grote Roeselarestraat 33
8980 Passendale (Zonnebeke)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 20,00 €
€ 20,0
Contact 0479/623067