U bent hier:

Autovrije zondag

Markt of braderie Samenleving

Op zondag 17 september kan je in een groot deel van de binnenstad opnieuw genieten van autovrije straten. De straten worden autovrij gemaakt tussen 10u30 en 18u30. Vooral tussen 13 en 18u worden diverse activiteiten georganiseerd.
De parkeerzone van de Grote Markt zal worden omgetoverd tot een heuse fietsenmarkt. Je kan er de nieuwste fietsvormen leren kennen, je fiets laten graveren, overkop fietsen, retrofietsen bekijken,.. Op het Vandenpeereboomplein zal men een ritje op een eenwieler, bmx of lonboard kunnen maken. Ook de kinderen kunnen zich uitleven in een autovrije omgeving in de speelbus, op het springkasteel, in de draaimolen,… Daarnaast vinden naar jaarlijkse gewoonte diverse fiets- en wandeltochten plaatsen, evenals yoga sessies.
Tweedehandsmarkt fietsen
Na het succes van vorig jaar wordt opnieuw een tweedehandsmarkt van fietsen en fietsaccessoires georganiseerd. Thuis nog één of meerdere fietsen te veel staan? Of enkele fietsaccessoires op overschot (fietstas, helm,..)? Misschien kan je er iemand mee helpen die op zoek is naar een geschikte (kinder)fiets of accessoire. Deze zaken worden op de autovrije zondag in de namiddag uitgestald op een bewaakte locatie. Potentiële kopers kunnen je dan telefonisch contacteren bij interesse. Voorafgaande inschrijving is noodzakelijk, dit voor 8 september. Inschrijven kan via duurzaam@ieper.be of 057/45.16.72. De verkopers moeten particulieren zijn en mogen maximum 5 fietsen uitstallen. Koper en verkoper moeten minimum 18 jaar zijn of begeleid zijn door een volwassene.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Grote Markt
zn.
8900 Ieper

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 september 2017
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact mobiliteit@ieper.be
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Autovrije zondag op UiTmetVlieg.be