U bent hier:

Autovrije zondag met jeugddag en vrijetijdsmarkt

De autoloze zondag blijft een weergaloos succes. Daarom breidt de editie van dit jaar nog verder uit! Vilvoorde viert voor de 17e keer de Autovrije Zondag en Jeugddag. Daar komt vanaf heden ook aandacht voor ons rijke verenigingsleven bij via de nieuwe vrijetijdsmarkt. Als bewoner of bezoeker kan je een hele dag genieten van alle belevenissen te midden van de voordelen van autovrije straten en een autovrij centrum. Bovendien doet Vilvoorde er nog een schepje bovenop, want ook de jongeren krijgen die dag een programma op maat! Deze zondag vindt altijd plaats op de zondag tijdens de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september).
Op deze dag willen we de Vilvoordenaar laten beleven hoe aangenaam autovrije plekken zijn. Je ontdekt zo dat het met minder autoverkeer aangenamer wonen, werken en leven is in een stad.
Het centrum, schoolomgevingen en woonbuurten worden een pak aangenamer wanneer er minder auto’s rijden. Autoluwe of autovrije plaatsen maken meer ruimte voor groen, rust, ontmoetingen en recreatie.
De stad focust die dag op mobiliteit, fietsen en duurzaamheid met de Rooseveltlaan (Franklin) en Grote Markt als centrum van alle activiteiten tussen 13 en 17 uur.

Tussen 10 en 18 uur zijn alle straten tussen de Woluwelaan, de Leuvensesteenweg, de Hanssenslaan (Benoit), de Stationlei, het Heldenplein, de Vuurkruisenlaan en het Zeekanaal Brussel-Schelde autovrij.
De Lange Molensstraat, de Vlaanderenstraat, de Zennelaan en de Gendarmeriestraat blijven open voor autoverkeer naar AZ Jan Portaels. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Mechelen wordt omgeleid via de Woluwelaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar stadscentrum
Rooseveltlaan 1
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 16 september 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stadsbestuur Vilvoorde
Links
Trefwoorden Autovrije zondag, Autovrij, Vilvoorde, duurzaam, duurzame mobiliteit, jeugddag, vrijetijdsmarkt, ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Autovrije zondag met jeugddag en vrijetijdsmarkt op UiTmetVlieg.be