U bent hier:

Autovrije zondag en jeugddag

Vilvoorde viert dit jaar reeds voor de 18e keer de Autovrije Zondag en Jeugddag op zondag 22 september.
Deze zondag vindt altijd plaats op de zondag tijdens de Week van de Mobiliteit (van 16 tot 22 september). De stad focust die dag op mobiliteit, fietsen en duurzaamheid met de Rooseveltlaan (Franklin) als centrum van alle activiteiten tussen 13 en 17 uur.
Op deze dag willen we de Vilvoordenaar laten beleven hoe aangenaam autovrije plekken zijn. We geven de straten een dagje autorust! Deze hoogdag van de mobiliteit geeft fietsers, wandelaars, sporters, ouderen en spelende kinderen vrij spel.
In het kader van klimaatengagement is dit initiatief bovendien dé manier om burgers bewust te maken van hun eigen rol in het beperken van CO2-emissies. Niet enkel de overheid is verantwoordelijk voor het terugdringen daarvan. Diezelfde burgers halen ook persoonlijke voordeel uit actieve verplaatsingen per fiets of te voet. De auto laten staan betekent immers meer beweging en gezondere lucht tijdens het verplaatsen. Kortom: een gezond lichaam in een gezonde leefomgeving.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar stadscentrum
Rooseveltlaan 1
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 23 augustus 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stadsbestuur Vilvoorde
Links
Trefwoorden Autovrije zondag, Autovrij, Vilvoordeleeft, stadvilvoorde, vilvoorde, mobiliteit, duurzaamheid, jeugddag, jeugd