U bent hier:

Auteurslezing Marcel Grauls: ‘Made in Japan’

Lezing of congres Non fictie

Zonder het goed te beseffen worden we vandaag door Japanse cultuur en producten omringd. Vanwaar de immense kracht van zo’n verafgelegen eilandengroep?In zijn boek ‘Made in Japan: de mensen achter de grote Japanse merken’ heeft Marcel Grauls twee van zijn fascinaties kunnen verenigen: rare woorden en Japanse cultuur, de Japanse kijk op de wereld.
Zonder het goed te beseffen worden we vandaag door Japanse cultuur en producten omringd. Vanwaar de immense kracht van zo’n verafgelegen eilandengroep? Merknamen zijn woorden waarover nooit wordt geschreven. In zijn boek ‘Made in Japan. De mensen achter de grote Japanse merken’ heeft Marcel Grauls twee van zijn fascinaties kunnen verenigen: rare woorden en Japanse cultuur, de Japanse kijk op de wereld.
Hij gebruikt de stichters van de grote Japanse merken - van Honda tot Yakult - om dieper in Japan door te dringen. Dwars door de clichés heen. Om te eindigen – hoe kan het in een bibliotheek anders? - bij de top van de wereldliteratuur, bij Haruki Murakami. Hij is volgende Nobelprijswinnaar, zo voorspelt de spreker, die in opdracht van Het Belang van Limburg een paar keer in Japan verbleef.

i.s.m. De Japanse Tuin, Yokoso festival

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijke Bibliotheek Hasselt
Joris van Oostenrijkstraat 55
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 september 2017
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Stedelijke Bibliotheek Hasselt
Contact 011 24 43 00
Links
Trefwoorden Yokoso, yokosoliteratuur