U bent hier:

Auteurslezing Jeroen Olyslaegers

Lezing of congres Literatuur

Jeroen Olyslaegers schrijft proza, theaterteksten en columns. In 2009 verscheen zijn derde roman “Wij” gevolgd door “Winst” (2012). De doorbraak kwam er in 2016 met “Wil”, winnaar van de Fintro Literatuurprijs 2017. Dit laatste boek zal uitvoerig aan bod komen tijdens deze lezing.
Jeroen Olyslaegers schrijft proza, theaterteksten en columns. Zijn eerste boeken publiceerde hij in de jaren 90, waarna hij zich toelegde op theater. In 2009 verscheen zijn derde roman “Wij” gevolgd door “Winst” (2012). De doorbraak kwam er in 2016 met “Wil”, winnaar van de Fintro Literatuurprijs 2017 (vakjury en lezersjury) en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2017. Dit laatste boek zal uitvoerig aan bod komen tijdens deze lezing.


In Wil vertelt Wilfried Wils, vele jaren na de Tweede Wereldoorlog, aan zijn zeventienjarige kleinzoon zijn verhaal over de bezetting van Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wil is een roman over iemand die in extreme omstandigheden schippert tussen zwart en wit en de vele tinten grijs daartussen, over morele verantwoordelijkheid.

Olyslaegers is ook gekend voor zijn maatschappelijk engagement. Recent startte hij De Zielhouderij, een nieuw project dat rituelen wil opzetten bij belangrijke momenten in het leven.

 

Schrijf je in en ontmoet deze boeiende man!

Na afloop wordt u een drankje aangeboden.

Praktisch: De lezing gaat door in het Nederlands op donderdag 19 april 2018 om 19u30 in de bibliotheek van Wemmel. De lezing is gratis maar de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven dus via het formulier online, telefonisch op 02/462.06.20 of aan de balie tijdens de openingsuren.


websitebib.wemmel.bee-mailbib@wemmel.be

Info

Waar Bib Wemmel
Kaasmarkt z/n
1780 Wemmel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 19 april 2018
Leeftijd 18+
Prijs gratis
Organisatie de zandloper
Links