U bent hier:

Atmosphere - Agathe Danon, Alexander Deprez, Igor van de Poel en Bas Bogaerts

+1 punt

Tentoonstelling Fotografie

'You can create a whole atmosphere without it being there'
Agathe Danon (BE °1996), Alexander Deprez (BE °1995), Igor van de Poel (BE °1973) en Bas Bogaerts (BE °1979) vier gepassioneerde fotografen, tonen ons hun wereld aan de hand van portretten die elk op zijn manier een verhaal vertellen aan het publiek. 
Het werk van de drie internationale Designers in Residence Emilie Froelich (FR °1992), Jadd Hallaj (SY/US °1996) en Elena Falomo (IT °1993) is gebaseerd op een onderzoek van 4 maanden wonen en werken in onze regio. Ze onderzochten de Kortrijkse eilanden en tonen hun visie voor de toekomst van deze plaatsen. Laat je onderdompelen in de atmosferen van deze veelbelovende kunstenaars.
BELUISTER HET AUDIOVERHAAL
Bas Bogaerts
Als fotograaf houdt bas ervan zich te mengen onder de mensen. Hij houdt van kleine, dagelijkse gedragingen van mensen in hun natuurlijke context, en van het toelaten van natuurlijk licht om de echte sfeer weer te geven. Bas werkt als pers- en documentair fotograaf in binnen- en buitenland voor Knack en De Morgen en hij deinst niet terug voor een shot traangas of water uit een kanon. Specialiseerde zich in defensie en sociale thema’s. 
http://www.basbogaerts.com/
Igor van de Poel

Igor van de Poel droomde er als kind van om fotograaf te worden. Na een grote omweg ging hij pas een jaar geleden zijn droom achterna. Niet veel later werd hij verkozen tot fotograaf van het jaar op de International Color Awards. De International Color Awards is een wedstrijd voor professionele en amateurfotografen van over de hele wereld. Er worden winnaars gekozen in verschillende niches zoals abstracte fotografie, portretten, fotojournalistiek, maar ook drie algemene winnaars. Igor was één van de drie fotografen die over alle categorieën heen verkozen werd tot fotograaf van het jaar. Daarbovenop werd hij verkozen tot winnaar in de tak fotojournalistiek.
https://igorvandepoelfotografie.be/
 Alexander Deprez

Alexander Deprez werd geboren in Kortrijk. En studeerde fotografie aan Sint-Lucas Gent. Met zijn werk laat hij de kijker een kijkje nemen in zijn privéleven, zijn kijk op de wereld, de intieme relatie met zijn vrouw. Zijn foto's zijn voyeuristisch en laten je vaak met een ongemakkelijk gevoel achter. De analoge beelden die hij maakt met zijn zakcamera zijn rauw, direct en in-your-face. Zijn werk probeert de sociale normen te trotseren die mensen ervan weerhouden zichzelf te zijn.
https://www.alexanderdeprez.com/
Agathe Danon

Zonder context zou je bijna denken dat Agathe's foto's zo uit een glossy magazine gescheurd zijn. Ze grijpen de aandacht, zijn levendig en spreken enorm tot de verbeelding. Je kan makkelijk zelf een verhaal verzinnen bij elke foto, en het is moeilijk om weg te kijken voor je dat gedaan hebt. Levendige, lichte, kleurrijke foto's die situaties in beeld brengen die net als het omgekeerde beschreven kunnen worden. Maar geef er vooral je eigen interpretatie aan.
https://agathedanon.tumblr.com/

Deze tentoonstelling is een side project van het fotofestival Track & Trace. 


De voorstelling is toegankelijk met audiodescriptie.
Vanaf 13 maart vind je op onze website audiobestanden per werk. Mensen kunnen van thuis uit luisteren naar het kunstverhaal of ter plaatse via hun eigen toestel met eigen oortjes of hoofdtelefoon.Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Schouwburg Kortrijk
Schouwburgplein 14
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 13 maart 2021 tot 4 april 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Schouwburg Kortrijk
Trefwoorden Voorstellingen, Uitkalenderkortrijk

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS