U bent hier:

Ateljeetje aan 't Zeetje

Rita Craeynest Kunstenaar Beelden Brons
Kaveiestraat 19, 8554 Sint-Denijs (Zwevegem)
Wat begon als één van mijn hobby’s naast mijn praktijk als kleuterleidster, groeide het modelleren in klei uit tot een gedreven passie.
In mijn leven en werk staat de mens centraal. Kinderen zijn omwille van hun pure spontaniteit, onbevangenheid en levenslust mijn grootste inspiratiebron.
Mijn geesteskinderen zijn levensgroot en levensecht. Het liefst creëer ik mijn figuren zonder model. De armatuur die ik maak in betonijzer bepaalt wel de grootte en de houding maar bij het modelleren is het zuiver fantasie en schepping. Voor mijn kleinkinderen (en vroeger mijn kinderen) maak ik met plezier hierop uitzondering, Die wil ik natuurlijk graag in brons vereeuwigen voor later.
Ik begon omstreeks 1965 in terracotta. Sinds 1995 realiseerde ik mijn grotere werken aanvankelijk in polyester en nam zo geleidelijk de overstap naar, zoals tegenwoordig, uitsluitend nog brons.
Na het creëren en modelleren in klei volgen de arbeidsintensieve stappen via de verloren-was-methode. De hergeboorte in brons is telkens weer een boeiende bekroning
Sinds 2015 heb ik naast mijn thuisatelier te Sint-Denijs (Zwevegem), mijn ‘Ateljeetje aan ’t Zeetje’ op de Zeedijk te Wenduine (De Haan) waar ik vooral in de zomer aan het werk ben.(Open elk weekend juli–augustus 11u-13u & 18u-21u).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ateljeetje aan 't Zeetje
Zeedijk 19
8420 Wenduine (De Haan)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 juli 2019 tot 25 augustus 2019
Contact rita.craeynest@skynet.be
+32 486 62 43 33
Links