U bent hier:

as long as we are playing - kabinet k

8 jaar

Dansvoorstelling Moderne dans

As long as we are playing is een voorstelling als een speeltuin, waarin de aanstekelijkheid van het spel het vertrekpunt vormt voor elke beweging en interpretatie. Spel als een onuitputtelijke bron van impulsen. Spel waarin regels zich manifesteren in de handen van de mensen die ze hanteren, volgen, veranderen, bijsturen, manipuleren, negeren,... Spel als de plaats van plezier en harmonie, maar ook van conflict en macht. Spel als spiegel van onze mogelijkheden, van onze natuur, van ons samenleven.

Ruim vijftien jaar neemt ‘spelen’ een bijzondere positie in in de creatieprocessen van kabinet k. Deze keer geeft kabinet k het de hoofdrol.

Voor as long as we are playing werken Kwint Manshoven en Joke Laureyns voor het eerst samen met componist Thomas Smetryns, wiens muziek door kinderen uitgevoerd zal worden. Beeldend kunstenaar Amy Franceschini tekent voor de scenografie.

“Er bestaat een soort land, zo klein dat het wel op een theaterscene lijkt. Twee à drie keer per dag wordt het bewoond door haar volk. Haar bewoners zijn klein van gestalte. Als ze al volgens de wetten leven, stoppen ze niet met deze in vraag te stellen en hen aan te vechten. Dit land heet De Speelplaats en zijn volk De Kinderen. Wanneer De Kinderen naar De Speelplaats gaan ontdekken en ervaren ze de kracht van gevoelens of de menselijke dienstbaarheid. Men noemt dit ‘De Ontspanning’.” Claire Simon

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op scène en de invloed van beeldende kunsten zijn constanten in hun werk. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel.

Net als Horses en Invisible, die al eerder in CC De Factorij te zien waren, is as long as we are playing in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.

www.kabinetk.be

Knutselplezier na de voorstelling

Kinderen, met of zonder ouders, kunnen na de voorstelling aan de slag in onze foyer. Samen knippen, plakken en tekenen in het thema van de voorstelling. Deze omkadering is gratis, je hoeft vooraf niet te reserveren.

Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen.

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.

Info

Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: € 12,00; min12: € 8,00; Gezinsbond min12: € 7,00; Gezinsbond volwassene: € 11,00; Kansentarief volwassene: € 3,50; Kansentarief kinderen: € 2,50
€ 12,0
Reservaties
Links
Trefwoorden familie, ook voor kinderen, Dans
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over as long as we are playing - kabinet k op UiTmetVlieg.be