U bent hier:

Artificiële Intelligentie

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater Humor en comedy

Een entertainende theatershow over deze wonderlijke nieuwe vorm van software, die nu al overal om ons heen is.
Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. 


Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort.


Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt, of je spam uit je mails laat filteren.


 


Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.


 


Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijks leven en in onze samenleving.


Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace.


 


Of het zo'n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is, en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.


In deze theatershow maak je op een entertainende en luchtige manier kennis met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie.


 


website:


http://www.lievenscheire.be/


http://www.nerdland.be/

Info

Links
Waar Gravenhof
Louisalei 7
2660 Hoboken
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 27 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 2,00; Kassa: € 12,00; Voorverkoop: € 10,00
€ 2,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Gravenhof Hoboken