U bent hier:

Arnout Hauben: de Eerste Wereldoorlog, een reis langs de frontlijn

We heten jullie gaag welkom op woensdag 7 maart 2017 om 19:00 uur in het auditorium van het Sint-Lodewijkscollege. Vooraf voorzien wij in een glaasje. De lezing zelf start om 20:00 uur stipt.
Tickets kunnen besteld worden per e-mail via lezingenbloc@hotmail.com. Dat voor de prijs van € 8 euro VVK en € 10 ADD. Voor studenten (-26 jaar en drager studentenkaart) € 5 VVK en € 7 ADD.

KORTE INHOUD:

In ‘Ten oorlog’ trokken tv-makers Arnout Hauben, Jonas Van Thielen en Mikhael Cops in negen afleveringen langs de Europese frontlijn van de Eerste Wereldoorlog. Ze vertrokken als echte avonturiers te voet aan het strand van Nieuwpoort en volgden de frontlijn door Frankrijk, Zwitserland, Italië, Slovenië, Albanië, Macedonië en Griekenland om uiteindelijk aan te komen aan de beruchte slagvelden van Gallipoli in Turkije. Tegen een historische achtergrond stapten ze langs legendarische plaatsen als Verdun en de Sommestreek, maar ze passeerden ook kleine dorpjes en onbekende steden. Onderweg sprak Arnout met wie hij tegenkwam en registreerde hij hun meest verrassende, ontroerende en beklijvende verhalen van vroeger en nu.

Tegelijk vertelt Ten oorlog ook de verhalen van de soldaten, verpleegsters, priesters en fotografen die honderd jaar geleden aan het front van de Eerste Wereldoorlog vochten en werkten. In zijn lezing maakt hij een ruime historische en geografische schets van de tocht en spreekt hij aan de hand van videofragmenten over bijzondere ontmoetingen of ervaringen. In die zin focust de lezing meer op zijn persoonlijk verhaal en beleving langs de frontlijn dan op het volledige historische verhaal van WO1. Hij beschouwt zich eerder als ervaringsdeskundige dan wel als een autoriteit over WO1.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Lodewijkscollege Auditorium
Magdalenastraat 30
8200 Sint-Andries (Brugge)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 7 maart 2018
Prijs
Basistarief: 8,00 €; Studenten: 5,00 €
€ 8,0
Links
Trefwoorden Groote Oorlog