U bent hier:

Archeologiedagen: Verleden, heden en toekomst van Mens en Landschap

De valleien van Dijle en Demer hebben altijd de mens aangetrokken, waaronder ook wetenschappers van de KU Leuven. Archeologen, geografen en historici van de universiteit hebben het onderzoek in de valleien sinds enkele jaren nieuw leven ingeblazen. Het Flemish Valley Survey Project (o.l.v. prof. Philip Van Peer, onderzoeksgroep archeologie) onderzoekt de aanwezigheid van mensen uit de Oude Steentijd in deze landschappen. Het Floodplainscapes-project (o.l.v. prof. Gert Verstraeten, onderzoeksgroep geografie) richt zich op de reconstructie van mens-omgevingsinteracties in valleigebieden van late prehistorie tot nu.
Het onderzoek gebeurt in samenwerking met o.a. Natuurpunt. Waar de wetenschappers van de KU Leuven het verleden proberen te begrijpen, onderneemt Natuurpunt stappen om het landschap en de mens in Boortmeerbeeks Broek een plaats te geven in het heden en de toekomst.

Op zaterdag 10 oktober stellen de drie partners hun werking voor in Boortmeerbeeks Broek. Ze presenteren hun ideeën met betrekking tot het landschap, van de talloze veranderingen gedurende de voorbije 120.000 jaar tot de toekomst ervan. De positie van de mens is hierin steeds van belang.

De wandelroute is ca. 1 km lang , waarlangs op verschillende locaties een toelichting wordt gegeven. In verband met de Corona-richtlijnen werken we met tijdsblokken en inschrijvingen. Elk half uur kan een nieuwe groep van max. 10 personen starten. Waar nodig wordt handgel voorzien. We vragen verder iedereen ouder dan 12 jaar een mondmasker te dragen. Maskers zijn niet op locatie te verkrijgen.

Via onderstaand e-mailadres kunt u zich aanmelden voor een van de tijdsblokken. Vermeldt daarbij aub met hoeveel personen u wilt komen, alsmede uw contactgegevens (mail+telefoonnummer). Er wordt gestart om: 9.30 (VOL)/10.00 (VOL) /10.30 (VOL)/11.00 (VOL) /11.30 (nog 4 plekken) /12.00 (nog 4 plekken)
13.30 (VOL)/14.00 (nog 2 plekken)/14.30 (VOL)/15.00 (VOL)/15.30 (nog 2 plekken)/16.00

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Boortmeerbeeks Broek
Dreef
3190 Boortmeerbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 10 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Reservaties
Organisatie KU Leuven - OG Archeologie
Trefwoorden Archeologiedagen, landschap, Archeologie, geografie, geschiedenis, natuur, Archeologiedagen 2020, ArcheologiedagenFysiek