U bent hier:

Archeologiedagen: Sporen uit het verleden aan het arboretum van Heverleebos

Begeleide uitstap of rondleiding Erfgoed

Het arboretum van Heverleebos is een van de drukst bewandelde bospaden van Vlaanderen. Toch vind je hier, met een scherp oog, nog verrassend veel sporen uit het verleden. Sporen die elders vaak verdwenen, maar hier bewaard bleven onder eeuwenoud bos. We stuiten op de restanten van een middeleeuwse weg die het bos van noord naar zuid doorkruiste. En op de jachtster waar de hertog van Arenberg grote sier maakte met zijn gasten. Op een eeuwenoude grafroute, een grafheuvel uit de oudheid en een 19de-eeuwse grenssteen die een hele geschiedenis van conflicten blootlegt. We zien hoe dit bos door de eeuwen heen veranderde. En hoe Heverleebos aan een arboretum kwam.
We wandelen iets minder dan 6 kilometer. Wandelschoenen zijn aangewezen. Voor volwassenen en jongeren vanaf ongeveer 8 jaar.
Waar?
Parking Arboretum
Naamsesteenweg 500
3001 Heverlee

De parking van het arboretum ligt net voorbij de brug onder de autostrade als je van Leuven komt (dus niet aan de Brasserie 500!). Deze parking is vaak volzet in het weekend. Er is ook parking verderop langs de Naamsesteenweg.
Maar je kan ook met de fiets komen. Het arboretum ligt op minder 4 kilometer van het centrum van Leuven (ongeveer 2,5 kilometer van de Naamsepoort).
Of met de bus. Lijn 1 (richting Heverlee Boskant) of lijn 18 van de TEC (richting Jodoigne): halte De Jacht ligt op 300 meter. Lijn 2 (richting Heverlee Campus) heeft een halte op 1 kilometer (halte Leopold III laan). Je kan je route berekenen op de website van De Lijn (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Naamsesteenweg ingang Arboretum
Naamsesteenweg z.nr.
3001 Heverlee (Leuven)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud vzw
Trefwoorden Archeologiedagen, Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, ArcheologiedagenFysiek