U bent hier:

Archeologiedagen: Een berg vol verhalen: De IJzertijd op de Kemmelberg

6 jaar

Sinds 2018 is de Kemmelberg beschermd als archeologisch gebied door de aanwezigheid van een hoogtenederzetting uit de IJzertijd(ca. 450 voor Christus). Tijdens de 3de editie van de Vlaamse Archeologiedagen op zaterdag 10 oktober zetten we de rijke geschiedenis van de Kemmelberg in de kijker. Dit via 2 gepassioneerde gidsbeurten.
Gidsbeurten:
Tijdens twee gidsbeurten op en rond de berg vertelt Jean Luc Putman, één van de pioniers van het onderzoek, over de opgravingen van de jaren ’50 tot ’80. Hij toont de zichtbare restanten van het ‘Keltisch fort’ en gaat dieper in op de ruimere geschiedenis en de mogelijkheden van toekomstig onderzoek.

Gidsbeurten starten om 13u15 en 15u30 aan de parking van de Commandobunker langs de Lettingstraat 64. Mondmasker meenemen en stevige schoenen zijn aangewezen.
Reservatie via de website van toerisme Heuvelland. Praktische informatie wordt snel aangevuld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Parking commandobunker
Lettingstraat 64
8956 Kemmel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 10 oktober 2020
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Leeftijd 6+
Contact jan.decorte@CO7.be
057 34 66 94
Trefwoorden actieve rondleiding, Begeleide gidsbeurt, Archeologie, Archeologiedagen, ijzertijd, co7, Beleef Heuvelland, ArcheologiedagenFysiek, Archeologiedagen 2020, whpodium
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Archeologiedagen: Een berg vol verhalen: De IJzertijd op de Kemmelberg op UiTmetVlieg.be