U bent hier:

Apéro Poëzie #2 tijdens Theater Aan Zee 2019

Lezing of congres Poezie

Acteur Jan Decleir nodigt dichter Delphine Lecompte uit voor het aperitief. Gerda Dendooven tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee David Nolens leest voor uit eigen werk.
Jan Decleir, niet minder dan een icoon binnen theater en film, verklapt ons zijn lievelingsverzen en vertelt welke dichters een invloed op hem hadden. Hij vraagt Delphine Lecompte om aan te schuiven. Beroemd om de unieke voordracht van haar stekelige gedichten, is ze een hit op het podium. Met haar duizelingwekkende productie was zij na tien jaar dichterschap al toe aan The best of Delphine Lecompte. David Nolens leest voor uit zijn eersteling International Bakery (Voorheen Cinema Royale). Gerda Dendooven, die al illustraties voor tal van kinder- en jeugdboeken maakte, zal live illustreren. Roland Van Campenhout zorgt in deze aflevering voor de muzikale intermezzo's.

Apéro Poëzie
Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en KAAP. Uit de poëziedebuten van 2018 zijn de bundels van Moya De Feyter, Roelof ten Napel, Gerda Blees, Radna Fabias en David Nolens geselecteerd. Die dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.

Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's © Michael Wiegandt, Koen Broos, Michiel Hendryckx, Eveliene Deraedt

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & TAZ, met de steun van KAAP.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10 (zeedijk)
8400 Oostende

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 12,00 €; add: 13,00 €
€ 12,0
Reservaties
Organisatie Poëziecentrum
Trefwoorden Theater Aan Zee, paukeslag, poëzie