U bent hier:

Aperitiefconcerten Borrel-Nootjes 16e seizoen

Concert Klassieke muziek

Dit najaar is er de 16e reeks van de Borrel-Nootjes, de fel gesmaakte gratis aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek. Je kan opnieuw genieten van een gevarieerd programma met o.m. strijkers, vierhandige piano, saxofoon en marimba. In maart is er het juniorconcert. Gratis toegang, zonder reservatie. De concerten starten telkens om 10.30 u.
Aperitiefconcerten Borrel-Nootjes
Seizoen 2018-2019

De dienst cultuur en evenementen en de Academie voor Muziek, Woord en Dans brengen dit academiejaar een 16e reeks Borrel-Nootjes, de fel gesmaakte aperitiefconcerten op hoog niveau met muzikanten van eigen kweek.

02/12/2018: Strijkkwintet Oberon - Pack up your troubles
Sint-Bartholomeuskerk, Martelarenplein, Vinkt
Pack up your troubles in an old kit bag, and smile, smile, smile... Dit vrolijke liedje zongen de Engelse soldaten die tijdens de WOI naar het front trokken. Een periode die gepaard ging met veel veranderingen in de wereld en ook in de muziek. Nicolas De Cock, Hendrik Ide, Marijn Thissen, Liesbet Engelen en Martje Hermans nemen hun publiek op sleeptouw doorheen anekdotes en verhalen die bijzonder aangrijpend zijn en schetsen zo de muzikale evolutie in deze woelige periode.
De melodie van ‘pack up your troubles’ slingert zich als rode draad doorheen hun concert en komt een keer vrolijk, dan een keer melancholisch of als een kleine suite voor.
Met werk van onder meer A. De Boeck, B. Bartok, P. Hindemith en N. De Cock.

27/01/2019: Simplexity - Stars & Stripes
Zaal De Klaproos, Stationsstraat 20, Landegem
Lukas Huisman en Ivo Delaere laten hun licht schijnen op G. Gershwin, misschien wel de helderste ster aan het Amerikaanse firmament. Ze smeden zijn variaties op ‘I Got Rhythm’ om tot een sprankelend werk voor één piano vierhandig. Pittige humor en vurige gloed brengen ze met werk van C. Ives die al als jonge snaak liet zien dat hij een ruwe diamant was door de kloof tussen high en low art te proberen dichten.
Naast deze jazzy en patriottische tunes ontlokken de pianisten meer klanken aan de piano dan u ooit voor mogelijk hield in ‘Celestial Mechanics’ van G. Crumb. Een nieuwe streep muziek van E. Bogaert, gebaseerd op de ‘Stars and Stripes Forever’ van John Philip Sousa, verbindt deze sterren tot één constellatie.

24/02/2019: Beat Love Oracle - Genre overschrijdend
Zaal De Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat 1A, Deinze
Stop je bij een trio bestaande uit saxofoon, bas en drums een marimba, dan krijg je een kwartet dat tot geen enkel genre behoort. Wat een nieuwe vrijheid oplevert, de vrijheid om zelf nieuwe regels te bepalen. Door heel slim om te gaan met ritme en metra, en zo de luisteraar daarmee te verrassen meer dan met harmonische slimmigheidjes.
Frank Nuyts, Frank Debruyne, Stijn Deldaele en Ronald Dhaene doen net dat! Want ‘beat’ associëren we met veel soorten muziek, maar eigenlijk niet echt met klassieke muziek. Beat Love Oracle wil deze opdeling doorbreken: het is kamermuziek voor een combinatie van niet klassieke instrumenten, waar tot nu toe quasi geen uitgecomponeerde partituren voor bestaan. Frank Nuyts ziet het dan ook als zijn taak als hedendaagse componist om hierin het voortouw te nemen.

17/03/2019: Borrel-Nootjes Junior
KADE, Kunstacademies Deinze, Kalkhofstraat 25, Deinze
In de academie loopt bijzonder talent rond. Veel van onze leerlingen zijn passioneel bezig met muziek en zoeken voortdurend nieuwe avonturen. Anderen koesteren professionele dromen.
Met Borrel-Nootjes Junior geven we hen een uitdaging én een podium!

Info:
Dienst cultuur en evenementen, 09 381 95 00, cultuur@deinze.be
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, 09 381 96 40, muziekacademie@deinze.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Diverse locaties
Brielstraat
9800 Deinze

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 december 2018 tot 17 maart 2019
Prijs gratis
Organisatie Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze
Links
Trefwoorden UitinMijnRegio