U bent hier:

Antwerpse Parels

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen. We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijkse levens voorbij gaan.
Paralelo is een dansvoorstelling over verhalen van de verschillende nationaliteiten in België en Antwerpen.


We gaan op zoek naar verhalen van onze naaste buren die parallel aan onze dagelijks levens voorbij gaan. Het zijn kleinmenselijke verhalen over geluk, liefde, verdriet, verontwaardiging, onderdrukking, machtssystemen, etc... Het zijn ”everyday story’s”.


Cast: Joffrey Anane, Rabyna Miya, Bjorn Loykens, Junior Akwety, Hussein Shabeeb, Jonah Segers.


Ramos sama, wonend in België met Angolese roots is geen onbekende in de Antwerpse scene. Met zijn achtergrond als danser en met meer dan 5 jaar ervaring achter de draaitafels bij feestjes zoals  shuttles, sfinx festival, fire is gold (clitclap ), ewaja en meer, brengt Ramos een mix van oldschool en newschool vibes met een eigen touch. Als kind in Angola is dans altijd in huis geweest, eind jaren 90 kwam Ramos dan ook in contact met Kuduro, een Angolese muziek en dansstijl.


Dans was een manier van leven in moeilijke tijden. Er waren weinig professionele vooruitzichten of verwachtingen. Later in Nederland en België kwam hij in contact met andere dansstijlen zoals jazz, modern, hiphop, house,… Ramos kreeg de kans om als danser en choreograaf samen te werken met Jos Dolstrat jazz instituut, LGU en Osei Bantu/Konichiwa Crew om zo zijn passie, visie en motivatie om hierin te blijven groeien te versterken. Tegenwoordig werkt Ramos aan zijn eigen stuk (Paralelo) en als coach bij verschillende dansscholen, theaterhuizen en culturele centra.


Een samenwerking met WIPCOOP/MAP.


Antwerpse Parels bundelt jaarlijks nieuw grootstedelijk podiumtalent. Deze Antwerpse talenten spelen, schrijven en performen op zes kleine podia in de stad. Ontdek deze nieuwe makers op een podium in je buurt: www.antwerpseparels.be 

Antwerpse Parels is een project van Cultuur district Antwerpen in samenwerking met Fameus.

Info

Links
Waar C.O. Nova
Schijfstraat 105
2020 Antwerpen
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 3 december 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 15+
Prijs
Basistarief: € 12,00; Vvk: € 8,00; Kansentarief: € 2,00
€ 12,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie ontmoetingscentrum Nova

Taaliconen

Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed. Meer info
Trefwoorden a-kaart, vier taaliconen