Saulus
25 nov
Afgelopen

Antwerpen. MAS, Red Star Line Museum, ...

Samenkomst parking OC BerkenhofBeekstraat 25, 3070 Kortenberg
Begeleide uitstap of rondleiding
Geschikt voor alle leeftijden

Info

Daguitstap met autocar 

Topstukken Vlaamse Overheid
Vlaanderen bezit een prachtige collectie aan roerend cultureel erfgoed. Dat moet bewaard blijven omwille van zijn bijzondere archeologische, historische, cultuurhistorische, artistieke of wetenschappelijke betekenis. 
Met het 'Topstukkendecreet' wou de Vlaamse overheid deze unieke cultuurgoederen beschermen. Op basis van het decreet is een lijst samengesteld met zeldzame en onmisbare voorwerpen. Ook verzamelingen kunnen als topstuk erkend worden.  

Via Antwerpen. Verhalen van landverhuizers
De rondleiding door het Red Star Line Museum brengt u naar verschillende bestemmingen. Vanuit Warschau reist u via Antwerpen naar Amerika, waar u hopelijk een beter leven wacht.
U treedt in de voetsporen van landverhuizers en ervaart hun enthousiasme en angst, hun spanning en onzekerheid. U beleeft het afscheid en de obstakels, maar ook het avontuur, de ontdekkingen en de hoop op een nieuw leven aan de andere kant van de oceaan.
Het museum vertelt de geschiedenis van de landverhuizers aan de hand van menselijke verhalen. Het is een bijna vergeten geschiedenis, die u levend houdt door te luisteren en te reageren, door ze aan te vullen en te delen. Zo maakt u bij het Red Star Line Museum niet alleen een tocht naar het verleden, maar ook naar vandaag en de toekomst.

Het echte Eilandje vroeger en nu
Eens het hart van de Antwerpse haven en een echt eiland, daarna hoogstens nog een schiereilandje in verval en nu een bruisende woonwijk in volle ontwikkeling. We bekijken samen hoe een wijk grondig van uitzicht én van bestemming kan veranderen zonder het verleden te wissen... 

Cogels-Osylei
Als er twee straten zijn in Antwerpen, die u gezien moet hebben, is de Cogels-Osylei er zeker één van! Ze wordt beschouwd als een oord van schoonheid en rust. En toch waren er plannen om de huizen af te breken om ze te vervangen door appartementsgebouwen.
We genieten van de mooie details en van de verhalen die eraan verbonden zijn. 

Inbegrepen: autocarvervoer, kosten en fooi chauffeur, toegangen musea, gidsen musea, gidsen wandelingen, eigen audiofoonsysteem
Middagmaal: wordt later meegedeeld

Opstapplaatsen in Herent/Leuven, Veltem-Beisem, Erps-Kwerps, Kortenber en Zaventem

Wanneer?

tot
Afgelopen

Georganiseerd door

Prijzen en voordelen

Basistarief€ 68,00
Leden€ 62,00