U bent hier:

AntennA festival

Concert Dance

Voor het eerst wordt een tweedaags festival georganiseerd dat Belgische artiesten uit diverse kunstvormen (beeld, fotografie, film, grafiek …) samen brengt met elektronische muziek.
Een Electronic Art Scene zeg maar. Browsen in de wereld van de “modern music & art”.

Tijdens die twee dagen zullen er in en om het cultuurcentrum een groot aantal workshops en muzikale events doorgaan, ook in de foyer en mezzanine van de aanpalende bibliotheek. Denk aan foto- en filmpresentaties, interactieve klankinstallaties, hands-on booths voor modulaire synths en nog veel meer.

Het IPEM klanklabo van de Gentse Universiteit werkt hier ook aan mee. Curator van dienst is Alain Wymeels.

Programma vrijdag 21 februari:

ANDRE STORDEUR TRIBUTE - Podium 19:00 - 21:00u.
De gezondheidstoestand van André Stordeur laat het niet toe zelf op te treden dus werd geopteerd een eerbetoon te organiseren onder curatele van oud-leerling Guy Drieghe-D.

De "con_Tributing" artiesten voor het tribute zijn Willy Van Buggenhout & Françoise Vanhecke en Guy Drieghe-D. - tweeoudleerlingen van André - en verder prominent 'jong geweld', als daar zijn Roman Hiele, Philippe Petit (FR), Floris Vanhoof en Didah Drieghe-D..

Eén voor één brengen zij hulde aan André Stordeur, de pionier en grondlegger van de Belgische elektronica. Een unieke en éénmalige concertbelevenis dat geen enkele liefhebber van elektronische muziek mag missen.

JEAN-MARC LEDERMAN - Mezzanine 21:15 - 21:45u.
Werkte samen met heel wat bands, waaronder Fad Gadget, The The, Gene Loves Jezebel, The Weathermen en Front 242.
Exclusief voor AntennA zal hij het zinken van de Titanic vertalen naar een verbluffende muzikale interpretatie.

ENGERLING ENSEMBLE - Podium 22:00 - 20:45u.
a.k.a. Thomas Betsens & Tom Crul
Sinds 2014 verkennen ze samen de grenzen van de klanksynthese.
Verwacht kosmische noise, bezwerende drones en gecontroleerde chaotische sequenties van melodie en ritme.

99.9 - Podium 23:30 - 00:30u
Een samenwerking van Daniel B. Prothese (Front 242, Nothing But Noise ...) op keyboards, Edwin Vanvinckenroye (Troissoeur) op viool en zang en Elko Blijweert (Dead Man Ray, Gruppo Di Pawlowski) op gitaar en keyboards. Verwacht je aan een bijzonder concert, een filmisch klankenpallet met neoklassieke invloeden dat lonkt naar
een B-film sfeertje van pakweg John Carpenter.

Afterparty met FORMWANDLER DJ
Achter deze moniker gaat de Gentse producer Arne De Meyer schuil, die reeds een decennium naam maakt als ARtroniks en hiermee op heel wat Europese podia stond.

Programma zaterdag 22 februari:

BOLT RUIN - Podium 15:00 - 16:00u.
Het jonge talent Brecht Linden zijn ster aan het elektronisch muziekfirmament is rijzend. Hij trakteert de toeschouwer op een collage van verknipte beats en grootstadsnoise. Een uitstekende reden om er op de tweede dag van bij de start bij te zijn!

MUSIC 4 INSTALLATIONS Mezzanine 16:15 - 16:45u.
Een aanrader in de Mezzanine! MFI is Pieter Ghyselinck zijn drone-ambient project. Samen met videokunstenaar Niek Cornil staan ze garant voor een verbluffende en krachtige audio-visuele vertoning.

ONSTURICHEIT - Podium 17:00 - 18:00u.
Onder deze Oud-Nederlandse benaming bespeelt Peter Moorkens de modulaire synths. Zijn muziek laat zich nog het best omschrijven als kosmische psychedelica met een gezonde hoek af.
Onsturicheit verveelt nooit, bereid je voor op een verrassende en intrigerende concertervaring! Voor de visuele begeleiding werkt Moorkens samen met video-kunstenaar Patrick Baele.

JURGEN DE BLONDE - Foyer
De Gentenaar Jürgen de Blonde, beter bekend als Köhn, behoort tot de top van een internationale garde slaapkamercomponisten. In de Foyer zal hij zijn gang gaan op de legendarische EMS Synthi 100!

KAOTEC - Mezaninne 19:00 - 19:30u.
Kasper Jordaens is een Belgische kunstenaar die vol passie bezig is met geluid en beeld. Hij neemt ons mee op een reis waarbij laagfrequente omgevingsdrones groeien in harde 8bit-texturen bovenop evoluerende ritmes en visuals.

RESONANT & YUKUNAI - Podium 20:00-21:00u.
Resonant Lines aka Claude Celli en Yukunaï aka Jérome Delinte brengen een sublieme en exclusieve show. De toeschouwers kunnen zich verwachten aan een fascinerende wisselwerking tussen spannende elektronische muziek en live gemanipuleerde video mapping. Hoge aanrader!

UNDERTOW - Mezaninne 21:15 - 21:45u.
Een nieuwe samenwerking tussen Koen Buytaert (The Roswell Incident) en fotograaf Kristof Vande Velde. Een spannende muzikale ontdekkingstocht in de Mezzanine.

POLTROCK - Podium 22:00 - 23:30u.
Piano wizard David Poltrock is een vaste waarde bij De Mens en Hooverphonic en een veelgevraagd sessiemuzikant en producer.
Poltrock is bezig aan een stevige opmars in België en wordt vaak omschreven als de Vlaamse Nils Frahm. Hij sluit het festival af met een unieke show met exclusieve visuele begeleiding door Julie Calbert! Verwacht je aan een onvergetelijke concertbelevenis!

JEROEN DE WANDEL - Deep Listening Session
Jeroen De Wandel is zowel medeoprichter en label eigenaar van Icarus als programmator en music editor bij Urgent Fm. De Wandel is samensteller van Icarus, een wekelijkse radioshow en podcast op de Gentse studentenzender Urgent.fm. Hij sluit het festival af met een deep listening sessie in de foyer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum Evergem
Weststraat 31
9940 Sleidinge (Evergem)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 21 februari 2020 tot 22 februari 2020
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Vriendenprijs: 14,00 €; Jongeren -26 jaar: 8,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Evergem
Trefwoorden elektronic, dance, indie-experimental-noise, Noise, audiovisuals, visual artist, ebm, festival, video art, expo, synth, minimal synth, synth pop, noDanspunt