U bent hier:

Anne Teresa De Keersmaeker, Amandine Beyer / Rosas & B’Rock Orchestra

Theatervoorstelling Klassieke muziek

Toen Anne Teresa De Keersmaeker in 1980 in New York aan Violin Phase werkte, speelde er naast de muziek van Reich slechts één andere opname in de studio: de Brandenburgse Concerten van J.S. Bach.

Na meer dan 35 jaar zet ze het werk met deze muziek voort. “Bachs muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans in zich, en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie.”

 

De Brandenburgse Concerten bestaan uit zes concerti grossi, waarbij Bach de instrumenten uit het barokorkest in verschillende, vaak gedurfde constellaties gebruikt. Hiertegenover zet De Keersmaeker 16 dansers uit verschillende Rosasgeneraties. Net als bij haar recente creatie Vortex Temporum benadert ze de muziek als partituur voor de dans, waardoor het polyfonische meesterschap van Bach als het ware wordt belichaamd. Violiste Amandine Beyer, met wie De Keersmaeker reeds de voorstelling Partita 2 maakte, neemt de muzikale leiding op zich.

Info

Waar Vlaamse Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 maart 2019 tot 21 maart 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Contact tickets@debijloke.be
Links