U bent hier:

Anne Teresa De Keersmaeker, Amandine Beyer / Rosas & B’Rock Orchestra - De zes Brandenburgse Concerten

+1 punt

Toen Anne Teresa De Keersmaeker in 1980 in New York aan de voorstelling ‘Violin Phase’ werkte, speelde er naast de muziek van Reich slechts één andere opname in de studio: de Brandenburgse Concerten van J.S. Bach. Na meer dan 35 jaar grijpt ze naar die muziek terug.
De Brandenburgse Concerten bestaan uit zes concerti grossi, waarbij Bach de instrumenten uit het barokorkest in verschillende, vaak gedurfde constellaties gebruikt. Daartegenover zet De Keersmaeker 16 dansers uit verschillende Rosas-generaties. Ze benadert de muziek als partituur voor de dans, waardoor Bachs polyfonische meesterschap als het ware wordt belichaamd.

De concerti worden live uitgevoerd door het barokensemble B’Rock. Violiste Amandine Beyer, met wie De Keersmaeker al de voorstelling ‘Partita 2’ maakte, neemt de muzikale leiding op zich.

“Bachs muziek draagt voor mij als geen ander de beweging, de dans in zich, en weet de grootste abstractie te combineren met een concrete, lichamelijke en misschien juist daardoor ook transcendente dimensie.” - Anne Teresa De Keersmaeker

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Opera Gent
Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 20 maart 2019 tot 21 maart 2019
Prijs
Basistarief: 28,00 €

€ 28,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,6

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS