U bent hier:

Anne Collod - Blank Placard Dance, Replay (Almost Summer 2018)

+1 punt

Festival Meerdere kunstvormen

Manifestanten, allen gekleed in het wit doorkruisen het centrum van de stad, terwijl ze lege borden en spandoeken dragen. Deze performance, gemaakt door Anna Halprin in San Francisco in 1967 als reactie op de oorlog in Vietnam en de sociale onrust die het land toen teisterde, wordt door Anne Collod hernomen. Terwijl ze allerlei witte, lege borden dragen en marcheren door de straten van de stad en passanten de performers vragen: ‘Waar protesteer je tegen?’, kaatsen de dansers de vraag terug: ‘Waar wil je tegen protesteren?’
Deze participatieve performance verkent de politieke dimensie van performance en de toepassing ervan in de stedelijke ruimte, op het kruispunt van activistische kunst en straattheater. Hoe is deze voorstelling nog relevant voor ons vandaag? Welke kwesties weet ze nog over te brengen?

Zomertrip naar LAM

15:00 vertrek aan Muziekcentrum Track De filmmaker Fabrizio Terranova bezocht Donna Haraway in Zuid-Californië, woonde een paar weken bij haar en produceerde een eigenzinnig filmportret. Terranova gebruikt een aantrekkelijke enscenering die de speelse, cerebrale gevoeligheid van de wetenschapster accentueert. Het resultaat is een zeldzaam, open-hartig, intellectueel portret van een zeer origineel denker.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 juni 2018
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Combinatie met avondprogramma: 20,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie BUDA Kunstencentrum
Links
Trefwoorden Festivals 2018 zonder 1000 Bru

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS