U bent hier:

André Brasseur & Band

Concert Jazz en blues

De comeback van André Brasseur is een van de mooiste muziekverhalen van de jongste jaren. De koning van het Hammondorgel keert na 40 jaar in de vergetelheid terug met een jonge en straffe begeleidingsgroep. Hij pakt Pukkelpop in en stapelt de uitverkochte zalen en de onderscheidingen op elkaar. En het beste moet nog komen voor de 79 jaar oude virtuoos. Brasseur brengt anderhalf uur stomend spelplezier waar geen mens stil kan bij blijven zitten. Belpopkenner Jan Delvaux vertelt vooraf zijn fascinerende levensverhaal.
André Brasseur is een absolute topper. De hammondvirtuoos heeft een wereldhit op zijn naam staan. Hij is de chouchou van James Brown en Claude François. En hij speelt mee op de grootste successen van Vaya Con Dios.

Toch is hij een cultheld gebleven. Deels door zijn eigen toedoen. Brasseur investeerde het geld van zijn million seller ‘Early Bird’ (1965) in twee danstenten. Die draaiden zo goed en eisten zoveel aandacht op dat ze zijn carrière in sluimerstand zetten.

Het oeuvre van Brasseur heeft na een halve eeuw nauwelijks aan kracht ingeboet. Dat was ook de reden waarom Jan Delvaux en Jimmy Dewit (a.k.a. DJ Bobby Ewing), bekend van Belpop Bonanza, hem in het voorjaar van 2015 benaderden met de vraag of hij al die classics nog eens zou willen spelen met een straffe begeleidingsgroep.

In maart 2016 wordt de nieuwe Brasseur voorgesteld tijdens Leuven Jazz. Sindsdien laat hij de ene concertzaal na de andere vollopen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Zwalmparel
Sportlaan 1
9630 Zwalm

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 20,00 €; -26, +65, groepen: 18,00 €; vrijetijdspas: 5,00 €
€ 20,0
Reservaties
Organisatie Gemeente Zwalm
Contact 055 48 05 93, cultuur@zwalm.be
Trefwoorden vivavlaanderen