U bent hier:

AMOK

KAAP maakt tien dagen lang AMOK in de Brugse Stadsrepubliek (8 tot 17 november)
Tijdens AMOK duikt KAAP tien dagen lang de Brugse Stadsrepubliek in. Muzikanten, kunstenaars en andere creatieve geesten palmen van 8 tot 17 november verschillende locaties in. Met muziek in alle vormen en bruggetjes naar andere disciplines zoals woord en performance. AMOK is gedurfd, avontuurlijk en zet resoluut in op ontdekking. AMOK is een microkosmos met een eigen dynamiek en wil een stedelijke beweging op gang brengen.

PROGRAMMA
Met meer dan 50 concerten of voorstellingen, zo'n 200 artiesten en een twintigtal locaties legt AMOK al vanaf de eerste editie de lat hoog. We maken het volledige programma bekend in september (wanneer de ticketverkoop start), maar geven hierbij alvast de eerste namen prijs.
Muziek is de drijfveer van AMOK. De focus hierbij ligt op hedendaagse, avontuurlijke en authentieke muziek. Met Belgische primeurs: de Amerikaanse klarinettiste/zangeres Angel Bat Dawid zorgt in de traditie van Sun Ra voor een spiritueel luisteravontuur; het Londense NYX Electronic Drone Choir maakt speciaal voor Amok een creatie met zangeres Lynn Cassiers. De Beren Gieren en Bert Dockx Ottla (op W.E.R.F. Records) brengen hun nieuwe albums in première op AMOK. Het nieuwe collectief IKE presenteert in De Tank elektronische live-acts, opkomende dj’s en een audiovisueel kunstenparcours. En er is een concertmarathon met gratis concerten van jonge, beloftevolle bands.
AMOK is tegelijk ook meer dan alleen maar muziek. We geven artiesten, denkers en doeners ook een platform waarin ze inkijk geven in hun creatieproces, nieuw materiaal laten horen of hun licht laten schijnen over bepaalde thema's. Debatten, interviews, gesprekken, luistersessies en workshops vormen mee de ruggengraat van AMOK. We focussen ons hierbij op bestaande concepten als Brieven aan de Stad of Turbo Sessies, maar ontwikkelen ook nieuwe formats. Muzikanten als Bert Dockx of Mattias De Craene leggen we op de rooster, lokale creatieve platformen als BLVRD of The Grid Company krijgen een carte blanche.
Performance is de derde rode draad tijdens AMOK. Met Court of Choice - Play serveert Liesa Van der Aa met haar muzikaal kunstenaarslabo One Trick Pony een muzikale tenniswedstrijd voor drie acteurs, percussie en strijkkwartet. In de muziekperformance Pūwawau onderzoekt zangeres Chantal Acda, samen met het Nederlands kamerkoor NXT en op teksten van Josse De Pauw, de verbindende kracht van de stem. Hans Beckers tovert waterklanken om in muziek, de Nederlandse Dianne Verdonk vertelt een persoonlijk verhaal met haar zelf gecreëerde instrumenten,...

FESTIVAL IN EN VOOR DE STAD
Met AMOK duiken we in de Stadsrepubliek, een eigentijds stadsontwikkelingsproject in de Brugse Sint-Jakobsbuurt dat bouwt aan een nieuwe dynamiek. Kloppend hart van deze buurt en meeting point van AMOK is De Republiek, een open huis dat ruimte en zuurstof geeft om te creëren en te experimenteren. AMOK wil de Stadsrepubliek verklanken, verbeelden en verbinden. De stad is ons speelveld én onze inspiratiebron. We beperken ons hierbij niet tot een strikt artistiek verhaal, maar zetten ook bewust in op het betrekken van organisaties zoals Handmade in Brugge.
Als sitespecifiek festival gaat AMOK op zoek naar de dialoog tussen artiest, project en locatie. Over tien dagen gespreid palmen we een twintigtal locaties in zoals De Stadsschouwburg, De Biekorf, De Ryelandtzaal, Sint-Jakobskerk, De Groenplaats, De Republiek, De Snuffel, De Tank,...
We zijn ook bijzonder trots op The AMOK Box die we, samen met De Republiek en lokale creatievelingen, zullen hosten in de Academiestraat. Deze dynamische pop-up record store zal zich concentreren op spannende labels van eigen bodem en muzikanten, dj's en andere creatieve geesten met open armen ontvangen. In het salon serveren we een uitgebreid programma met talks, showcases, workshops en dj-sets.
AMOK is organisatie van Kunstencentrum KAAP in samenwerking met De Republiek en tal van partners uit De Stadsrepubliek. Met de steun van de Stad Brugge.

PRAKTISCH

AMOK
8 - 17 november
www.amokbrugge.be
www.kaap.be
Volledig programma + start ticketverkoop: half september

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Republiek
Sint-Jakobsstraat 33
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 8 november 2019 tot 17 november 2019
Organisatie Kaap
Contact info@kaap.be
Links
Trefwoorden AMOK, jongerentip

BILL.be selecteert voor 16- tot 26-jarigen wat ze niet mogen missen. Tips, video's en wedstrijden!