U bent hier:

Amen & Beyond

Voor AMEN & BEYOND nodigt Vooruit twee curatoren uit. Barbara Raes van Beyond the Spoken, een werkplaats voor niet-erkend verlies, en Colin H. Van Eeckhout, de stem van post-metal band Amenra, zullen samen als gastcuratoren een programma opzetten rond de rituelen die aan de grondslag liggen van hun werk: de dood, het brengen van offers, afscheid, zorg en pijn. Elk gaan ze er via hun eigen medium op een eigenzinnige manier mee aan de slag. Ze zijn complementair in visie en spiegelen
elkaars artistiek werk. Daar waar Amenra met muziek bijna collectieve rituelen voor een groot publiek initieert, keert in de praktijk van Beyond the Spoken alles zich naar het innerlijke landschap van het individu.
In AMEN & BEYOND focussen de curatoren uiteraard op een boeiende mix van muziek en podiumkunsten als hoofdprogramma, maar hier doorheen wordt veel context en reflectie geweven. Zo is er een retraite ‘Beyond Care’ in het klooster Menas (Maria Aalter), een inspirerende dag rond ‘Geneeskunst’, een literatuurprogramma rond rouwsluiers, nazorg door de stadstekenaars en een rituele brunch met inspirerende voeding voor lichaam en geest.

De twee curatoren hadden ook het verlangen om samen een project op te zetten voor de stad Gent. Hierin wordt hun beider taal van het collectieve zorgen en het individuele verdriet samengebracht in een groot verbrandingsritueel. We nodigen je uit om tijdens AMEN & BEYOND de schoonheid van de duisternis te komen ontdekken!

Info

Waar VOORUIT
sint pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
Reservaties
Organisatie Kunstencentrum Vooruit
Links