U bent hier:

Amazing Haydn: Mozart & Friends

Concert Klassieke muziek

Concilium Musicum Wien werd in 1982 opgericht in de schoot van het Haydn-Gesellschaft Wien. De doelstelling van deze Weense zusterorganisatie van het Haydn-Genootschap Vlaanderen bestaat er in de eerste plaats in om leven en werken van Joseph en Michael Haydn in de “spotlights” te zetten.
Daarnaast omvat het omvangrijke repertoire van Concilium Musicum Wien veel werk van ten onrechte vergeten componisten, naast zelden uitgevoerde werken van de grote klassieke meesters, die veelal in archieven vanonder het stof werden gehaald.
Als specialisten van de Weense klassieke periode is Concilium Musicum Wien, voor “Amazing Haydn”, alleen al door haar uniek repertoire, van absolute goudwaarde.
Concilium Musicum Wien musiceert in de meest variabele bezettingen, van duo tot groot kamerorkest, op originele instrumenten van rond 1800.
Tijdens dit concert in de bijzonder stemmige crypte van de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Hanswijk hoort u uitsluitend werk van componisten met wie Wolfgang Amadeus Mozart zeer nauw bevriend was, onder hen in de eerste plaats natuurlijk ook Joseph Haydn.
Verheug u met ons op muziek die u zal verblijden en ontroeren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Onze-Lieve-Vrouw-van-Hanswijkbasiliek
Hanswijkstraat zn.
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 7 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 25,00 €; concert met receptie: 50,00 €; - 26 jaar: 13,00 €
€ 25,0
Reservaties
Organisatie Haydn-Genootschap Vlaanderen
Links
Trefwoorden wijk__centrum, cultuurenmarkten