U bent hier:

Als schaapjes tellen niet meer helpt

Slapen, het lijkt iets vanzelfsprekends, maar voor velen is het een “nachtmerrie”.
Toch is soms met eenvoudige middelen het probleem op te lossen. De eerste stap om slecht slapen aan te pakken is goede “slaaphygiëne”. Uitlokkende oorzaken dienen steeds te worden nagegaan. In het eerste deel van de voordracht zal hierop uitvoerig worden ingegaan.

Verder worden de volgende aspecten besproken:

Hoe realiseer je een gunstig ‘slaap-klimaat’?
Wat is de plaats van slaappillen?
Kunnen relaxatie en ontspanning helpen ?
Er is uitvoerig tijd voor vragen.

Wie deze voordracht heeft gevolgd krijgt alleszins een andere kijk op gezond slapen en is in staat een aantal slaapproblemen te begrijpen en zelf aan te pakken.

Prof. Dr. Johan Verbraecken
is medisch coördinator van het Multidisciplinair Slaapcentrum van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Hij is sedert 1990 actief in het domein van de slaap en verrichtte twee jaar voltijds onderzoek in het slaapcentrum van het UZA, wat werd afgerond met een proefschrift getiteld “Mechanismen van instabiele ademhaling tijdens de slaap bij volwassenen”.

Hij organiseerde al vijfentwintig maal de Slaapcursus der Lage Landen, gericht op Vlaanderen en Nederland (tot op heden meer dan 2000 cursisten).

Hij is auteur of coauteur van meer dan 200 publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, schreef 3 Europese richtlijnen rond slaapapneu, is hoofdauteur van het Leerboek Slaap en Slaapstoornissen en schreef voor het brede publiek het boek ”SOS Slaap”.


Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar VTC De Mixx
Asbroek 1C
2230 Herselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 5 mei 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 5,00 €; vrijetijdspas: 2,50 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie bibliotheek Herselt
Trefwoorden tijdzat, tzat, Week van de vrije tijd