U bent hier:

Als de Nacht valt over de Duinengordel

Concert Pop en rock

Met ‘Als de nacht’ krijgen enkele eeuwenoude sagen een nieuw leven in een stevig muzikaal jasje. Denk aan meesters van de duisternis als Nick Cave en Tom Waits, maar dan in onze moedertaal en met verhalen van bij ons. We gaan het concert en de nacht tegemoet met een wandeling. Onder begeleiding van een gids maken we kennis met de Duinengordel.
Met Als de nacht krijgen enkele eeuwenoude sagen een nieuw leven in een stevig muzikaal jasje. Denk aan meesters van de duisternis als Nick Cave en Tom Waits, maar dan in onze moedertaal en met verhalen van bij ons.

Ooit was de nacht nog aardedonker. Straatverlichting bestond uit een eenzame lantaarn hier en daar. Op het Vlaamse platteland vond men de ideale remedie tegen de angst voor die duisternis: men ging er verhalen rond verzinnen. Als de nacht viel zochten onze voorouders warmte bij elkaar en vertelden ze verhalen die van generatie op generatie werden doorgegeven. Alles wat niet begrepen kon worden, werd gevat in een magisch verhaal.
In Als de nacht komen die verhalen weer tot leven op verrassende muziek, met Lennaert Maes als geboren verteller en Andries Boone als meesterlijk arrangeur.

We gaan het concert en de nacht tegemoet met een wandeling. Onder begeleiding van een gids maken we kennis met de Duinengordel. Het concert vindt aansluitend plaats in het Ruitercafé.

Activiteit in samenwerking met de Duinengordel & Sentowerpark.

Info

Waar Sentower Park
Leemkuilstraat 21
3660 Opglabbeek (Oudsbergen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 9 april 2016
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
€ 14 vvk - € 16 kassa
€ 14,0
Reservaties
Organisatie AGB Opglabbeek
Trefwoorden test