U bent hier:

Alexia Leysen & Valentijn Dhaenens / BRUT - KNAUS

+1 punt

In 3.500 pagina’s pende de Noorse bestsellerauteur, Karl Ove Knausgård, de strijd van zijn ziel neer. Voorbij de schaamte en met de taal als instrument probeert een man de banaliteit van zijn kleine leven te overstijgen, en spaart daarbij niets of niemand ... Geïnspireerd door dit prikkelende materiaal creëerden monoloogvirtuoos Valentijn Dhaenens (‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’) en Alexia Leysen (winnaar Dioraphte Cement Prijs voor aanstormend theatertalent) ‘KNAUS’.
Als God dood is en de hemel leeg, zoekt ‘KNAUS’ naar wat van waarde is in dit universum. We zien een man die tussen de luiers en de sterren zichzelf staande probeert te houden rond de vraag: “Wie ben ik?” De monoloog zoomt genadeloos in op onze diepe behoefte om als mens gezien te worden.

‘KNAUS’, dat wordt geprezen omwille van het indrukwekkend acteerspel, een ontroerend mooie scenografie en een ijzersterke tekst, heeft al menig toeschouwer in het hart geraakt.

DE MORGEN ***
Dhaenens neemt de zaal moeiteloos mee in de meanderende gedachtegangen, precies laverend tussen scherpe pijn en tragikomische hulpeloosheid.

regie: Alexia Leysen
productie: BRUT, De Studio en d e t h e a t e r m a k e r
coproductie: Vooruit
met steun van: Vlaams Fonds der Letteren en Vlaamse Overheid

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 3 oktober 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 15,00 €; -26 jaar: 10,80 €

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 3,75

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CultuurCentrum De Herbakker
Trefwoorden Bevestigd2020

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS