U bent hier:

Alexandre Cavaliere Quintet - Djangofolllies

Concert Folk en wereldmuziek

Violist Alexandre Cavaliere waagt zich op een creatieve manier aan de nalatenschap van Django Reinhardt. Een muzikale reis doorheen zigeunerjazz en bebop, met zowel aandacht voor het swingende en volkse aspect als het doorgedreven improviseren.

Op twaalfjarige leeftijd verblufte violist Alexandre Cavaliere al met zijn muzikale virtuositeit en beheersing van de gypsy swing. Anderhalf decennium later laat hij horen dat je nog altijd creatief aan de slag kan gaan met de intimiderende nalatenschap van de grote Django Reinhardt, de grondlegger van het genre. Zigeunerjazz en bebop worden samengesmolten tot een onweerstaanbaar bruisende mix.

Deze originele verpakking van de manouche van Reinhardt zorgt voor een unieke, virtuoze cocktail. De melodische rijkdom van de musette en zigeunermuziek worden gecombineerd met de vingervlugge, revolutionaire jazzvariant van na het swingtijdperk.

Bij dit concert serveert het cc een verrassingsgerecht met wereldingrediënten. Voor deze www-maaltijd betaal je € 12 bovenop de ticketprijs. Reserveer tickets hiervoor minstens 3 dagen voor het concert.

Café Twalsiree

Dit www-concert is een Café Twalsiree-activiteit die plaatsvindt in de polyvalente zaal. Deze werd voor de gelegenheid extra gezellig gemaakt. Je zit in een huiselijke setting aan tafels waar je een drankje kan nuttigen. Cultuurcafé BObar baat de bar uit vanaf 19u45 tot een half uur na het concert.

De deuren van de polyvalente zaal gaan open rond 19u45 zodat je gezellig, eventueel al met een drankje, kan plaatsnemen. We voorzien geen pauze en verwachten dat het einde van het concert zich rond 22u00 zal situeren. Daarna kan je nog een half uurtje napraten in de polyvalente zaal of verder nagenieten in Cultuurcafé BObar.

Info

Waar cc Het Bolwerk - polyvalente zaal
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 22 januari 2020
Prijs
Standaard: 14.00 €;65+: 13.00 €;-26: 13.00 €;Lerarenkaart / VPK: 13.00 €;Abo 4+ prijs: 11.20 €;Abo 8+ prijs: 9.80 €;Abo 12+ prijs: 9.80 €
€ 14,0
Reservaties
Organisatie CC Het Bolwerk
Contact cultuurcentrum@vilvoorde.be