U bent hier:

Alain Johannes

+1 punt

Concert Pop en rock

Alain Johannes heeft een muzikaal CV om achterover van te vallen. De Chileens-Amerikaanse zanger en gitarist zette zijn eerste muzikale stappen tijdens zijn middelbareschooltijd, samen met Flea en Anthony Kiedis van Red Hot Chili Peppers. Nadien richtte hij samen met zijn vrouw Natasha Schneider Eleven op. Ze trokken op tour met onder andere Pearl Jam en Soundgarden.
Alain Johannes is goede maatjes met Josh Homme. Hij is te horen op meerdere Desert Sessions én speelt mee op het iconische album ‘Songs For The Deaf’ van Queens of the Stone Age. Ook voor op opvolgers ‘Lullabies To Paralyze’ en ‘Era Vulgaris’ dook hij meermaals op in de studio. Live nam hij een tijd lang de basgitaar voor zijn rekening, na het ontslag van Nick Oliveri.

Daarnaast werkte Johannes als muzikant, schrijver, producer en engineer voor onder andere Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Brody Dalle, Arctic Monkeys, Sound City Players, Millionaire en Eagles Of Death Metal. In 2009 en 2010 trok hij live de hort op met Them Crooked Vultures, de supergroep rond Josh Homme, Dave Grohl en John Paul Jones. In 2016 en 2017 was hij dan weer lid van de negenkoppige begeleidingsband van PJ Harvey voor de ‘The Hope Six Demolition Project’-tour.

En toch vindt de man nog tijd voor solowerk. In 2010 releasede hij zijn eerste soloplaat ‘Spark’, een hartverscheurende ode aan de twee jaar eerder overleden Schneider, waarop de cigar box gitaar centraal staat. In 2014 volgde ‘Fragments and Wholes Vol. 1’. Tussendoor maakte hij twee soundtracks voor video games. Binnenkort verschijnt er een nieuw album.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar N9 villa
Molenstraat 165
9900 Eeklo

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 4 april 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 20,00 €; VVK: 17,00 €

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland: € 5,0

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muziekclub N9

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS