U bent hier:

Ahlberg, Ek & Roswall // concert i.s.m. CC Sint-Niklaas (Uitgesteld)

Concert Folk en wereldmuziek

Zweedse folk
Ahlberg, Ek & Roswall is een van de uitmuntende en vernieuwende groepen uit Zweden. Hun repertoire is gebaseerd op traditionele Zweedse folk, met inbegrip van slängpolskas, polskas, maar bevat uiteraard ook eigen composities. Ze waarderen hun muziek op met barok- en popinvloeden en schotelen zo de luisteraar een uitermate swingend recept voor.

Emma speelt viool en mag zich 'Riksspelman' noemen, een van de hoogste onderscheidingen in de Zweedse folk. Ze is een professionele artieste die onder andere ook met Ulrika Bodén en Lars Bygdén speelt. De Lap Daniel is tegelijk de ritme- en gitaarsectie van de groep. Reeds van jongs af aan speelde hij in verschillende groepen en is een gerespecteerd leraar. Niklas komt uit het kleine stadje Kverrestad en ruilde de viool af vlug voor de nyckelharpa, hét Zweedse instrument bij uitstek. De nyckelharpa of sleutelvedel, een viool met knoppen dus, heeft een typische melancholische klank en biedt de muzikant (en zeker Niklas) de mogelijkheid om complexe, levendige of trage melodieën te spelen.


i.s.m. het cc van Sint-Niklaas.

Deuren open om 15u.

Dit concert is uitgesteld naar een nog te bepalen datum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Muziekclub 't Ey
Koutermolenstraat 6
9111 Belsele (Sint-Niklaas)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 7 februari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 17,00 €; Leden: 14,00 €
€ 17,0
Organisatie Muziekclub 't Ey
Contact info@tey.be
03 772 11 93
Trefwoorden Muziekclub t Ey, Ahlberg Ek en Roswall