U bent hier:

Afskraak aan de waterkant ‘Mellaerts Vijvers'

Kom het hele weekend lang het ballet van de houten zeilboten op de Mellaerts vijvers bewonderen. De zeilboten zijn prachtige vintage eenheden in gelakt hout. Het zeilen en het water combineren in de stad is een bron van bewondering.
De natuurlijke omgeving van de Mellaerts Vijvers is prachtig, maar andere elementen zijn ook aanwezig zodat u daar een leuke tijd kunt beleven:
Een good food pop-up bar ‘Le Yacht Club des Etangs Mellaerts’ zal je dorst lessen. Er worden zelfs oesters aangekondigd die rechtstreeks van een Bretonse oesterboer komen.
Voor de veiligheid van uw kinderen wordt het autoverkeer niet toegestaan ​​voor het chalet van de Mellaerts Vijvers.

Zondag 29 maart, van 13u30 tot 17u30, worden er educatieve activiteiten georganiseerd langs de vijvers voor groot en klein:
- Vertegenwoordigers van Leefmilieu Brussel zullen op een leuke manier de aandacht vestigen op het voederen van watersoorten. Deze praktijk is inderdaad schadelijk voor zowel de watervogels als het milieu.
- Vertegenwoordigers van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe zullen met plezier een antwoord bieden op uw vragen omtrent water, natuur en biodiversiteit.
- De parkwachters zullen hun kennis delen over de watervogels.
- Natuurverenigingen zullen al uw vragen beantwoorden over het water in Brussel, de biodiversiteit, de natuur in de stad en de manier waarop je die thuis kan ontwikkelen.
- Educatieve animaties worden voorzien voor de kinderen.


De kers op de taart? U kan zelfs van de gelegenheid gebruik maken om uitzonderlijk de Woluwe te volgen langs het Woluwepad in het Hertoginnendal, tussen 14.00 en 17.00 uur: https://neemdeel.leefmilieu.brussels/initiatives/uitzonderlijke-toegang-tot-de-woluwe-het-domein-hertoginnendal-0
We kijken er naar uit u daat te ontmoeten!
PS: de toegang met de auto is moeilijk. Plan om te voet, per fiets of met de tram 8 te komen (halte ‘Empain')

Gesproken talen : Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Étangs Mellaerts
Étangs Mellaerts
1150 Sint-Pieters-Woluwe

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 28 maart 2020
Organisatie Coördinatie Zenne
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.