U bent hier:

AFGELAST: L. Van Royen en P. De Graef - Het koninkrijk van Henry Darger

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Gebaseerd op de dagboeken van de teruggetrokken Amerikaanse schrijver en kunstenaar Henry Darger, schetst dit theaterstuk wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

Naar aanleiding van de gezondheidsrisico’s die het gevolg zijn van het Corona-virus, wordt deze voorstelling afgelast. We onderzoeken samen met de artiesten of er een alternatieve datum voorgesteld kan worden. Alle tickethouders worden hierover persoonlijk geïnformeerd in de loop van de volgende dagen. 

April 1973. Henry Darger, een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago, zegt de huur van zijn flat op en laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort daarna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren:
Throw it all away. Too late now.

Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen geloven. Verspreid in kasten, op tafels en op de grond liggen meer dan 30 000 pagina’s, voor-en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: ‘In the realms
of the Unreal’. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt, om zichzelf te redden.

Aan de hand van Dargers dagboeken schrijft regisseur Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen (‘De Luizenmoeder’, ‘Beau Séjour’) en Peter De Graef (‘Den elfde van den elfde’) over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.

Info

Waar cc Het Bolwerk - schouwburg
Bolwerkstraat 17
1800 Vilvoorde

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 7 november 2019 tot 15 maart 2020
Prijs
Standaard: 16.00 €;65+: 15.00 €;-26: 15.00 €;Lerarenkaart / VPK: 15.00 €;Abo 4+ prijs: 12.80 €;Abo 8+ prijs: 11.20 €;Abo 12+ prijs: 11.20 €;Gratis ticket bij abo-hernieuwing: 0.00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie CC Het Bolwerk
Contact cultuurcentrum@vilvoorde.be