U bent hier:

AFGELAST | Jeugdworkshop: borduurlab met Fyxxi (8+)

8 jaar

Lessenreeks Creativiteit

Met spijt in ons hart annuleren we deze workshop. Wie reeds ingeschreven was, wordt zo spoedig mogelijk verwittigd. We hopen deze workshop in de toekomst te hernemen. Dank voor uw begrip.
***

Spreekt de combo ambacht en technologie je aan? Dan is borduurlab van Fyxxi wellicht iets voor jou. Fyxxi is de eerste educatieve makerspace in Vlaanderen. Ze moedigen kinderen aan om hands-on aan de slag te gaan met allerhande innovatieve STEAM tools. STEAM staat voor Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics.

Geïnspireerd op de opstelling Dark Uncles van kunstenaar Klaas Rommelaere steek je de handen uit de mouwen in het borduurlab van Fyxxi. Je prototypet jezelf, je mama, je beste vriend... als een superheld! Hoe doe je dat? Denk "outside the box" en visualiseer jouw favoriete persoon als een superheld. Het klinkt magisch, niet? Na het denken ga je doen. Hoe? Met naald en draad borduur je jouw held op een dummiepoppetje. Het klinkt zelfs een beetje voodoo. Voor je het goed en wel beseft, zit de basis van borduren in jouw vingers. Je ontdekt dat borduren een eeuwenoude ambacht is, maar eentje die nog steeds springlevend is. Je gaat zelfs aan de slag met een heuse computergestuurde borduurmachine. Zo kan je zelf een detail of een naam met de borduurmachine maken en zo je pop verder pimpen. Klaar voor borduren 2.0.? Na afloop neem je natuurlijk je zelfgemaakte superheldenpop mee naar huis. Mission accomplished!

Zaterdag 23 januari 2021 | 13.30 tot 16.30 | € 10 (materialen inbegrepen)

Doelgroep: 8 tot 12 jaar, maximum 20 deelnemers.
Deze workshop is voor iedereen met een hart voor DIY. Voorkennis niet vereist.

Zeker zijn van een plaats? Schrijf dan snel in!

Ondervind je problemen bij het inschrijven?

Mail naar texture@kortrijk.be of bel 056 27 74 70 en we helpen u graag verder.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Noordstraat 28
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 23 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Reservaties
Organisatie TEXTURE - Museum van vlas en textiel
Contact texture@kortrijk.be
+32 56 27 74 70
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over AFGELAST | Jeugdworkshop: borduurlab met Fyxxi (8+) op UiTmetVlieg.be